Zobrazit plnou verzi příspěvku: Editace Knihovny materiálů Autodesk

roice
02.08.2011, 09:24
Ahoj otázka je jednoduchá, ale prozatím jsem na ní nenalezl odpověď. Potřeboval bych přidat svoje materiály do "Knihovna materiálů Autodesk". Je to knihovna kterou sdílí všechny produkty Autodesk v počítači.Materiály do knihoven stylů v Inventoru přidám, ale to mi nepomůže když tyto materiály chci použít v CADU, 3DsMAX, Publisheru atd... Nevíte někdo jak editovat a popřípadě přidat materiály do této centrální knihovny. V Inventrou se do ní dostanete v detailu editovaného materiálu, je to poslední tlačítko ve skupině zvané realistický vzhled. Bohužel tam lze pouze vybírat, žádnou jinou funkci to neumožňuje. Jdu hledat dál, ale google prozatím neříká nic pro lidi.

Vladimír Michl
02.08.2011, 09:48
Centrální knihovnu materiálů Autodesku nejde editovat (tedy alespoň ne uživatelsky), obsahuje i různé procedurální materiály. Můžete si ale přidat nové materiály do vlastní knihovny.

roice
02.08.2011, 09:58
Aha, to je logické, alespoň se vyhnou případnému narušení základních materiálů. Dovolte ještě jednu otázku, jak vytvořím vlastní centrální knihovnu materiálů. Ideální by byl nějaký nástroj který umožňuje zpravovat tyto knihovny a umožňuje i importovat materiály například z Invertorových výkresů.

roice
04.08.2011, 08:22
Nic. tak to asi nebude tak úplně jednoduché vytvořit novou "Knihovnu materiálů Autodesk" když se ta stávající nedá aktualizovat.Můžete mi tedy někdo prosím poradit, jak přenášet materiály, mezi produkty Autodesk, konkrétně se mi jedná o to abych mohl načítat modely do Publisheru i s mými materiály.