Zobrazit plnou verzi příspěvku: Editor obsahového centra

hordis6
18.06.2012, 08:54
     Dobrý den,mám na Vás jeden dotaz. V Inventoru 2012 v Obsahovém centru jsem si vytvořil svoji knihovnu. Přidal jsem do ni jednotlivé rodiny a vyplnil jsem u každé Tabulku rodiny. Když jsem si však přidal nový sloupec do Tabulka rodiny, do kterého jsem vyplnil jednotlivé webové odkazy na dodavatele ( Ferona). Lze nějak nastavit, že při kliknutí na tento odkaz se automaticky načte daná  webová stránka? V Excelu mne jednotlivé webové odkazy fungují, avšak po uložení a následném pokusu o spuštění z Tabulka rodiny už ne.     Děkuji za odpověď a přeji hezký den.S pozdravemLukas H.

Navara
18.06.2012, 09:22
Tabulky obsahového centra neumí ukládat hypertextové odkazy, ale pouze texty. V tom je podstatný rozdíl. Navíc tabulku obsahového centra běžný uživatel nevídí a ani nepotřebuje vidět. Lepší varianta je namapovat sloupec s odkazem na výrobce do nějaké iVlastnosti a potom otevírat tento odkaz například pomocí nějakého tlačítka/makra přímo z dokumentu.

Příklad kódu pro
 
iLogic
process.start(www.cadforum.cz)
 
VBA
shell( "C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe  www.cadforum.cz") Navara2012-06-18 09:33:41

Cheff
18.06.2012, 10:31
Přidám dotaz sem, protože nadpis souhlasí...


Každopádně - dá se nějak "Odmapovat" parametr sloupce v OC. Jde mi o odstranění nepotřebných sloupců tabulky... Jednoduše sloupce odstranit nechce, přotože se na ně odkazoval "původní model".

Jde o kopii původní součásti, která se geometricky HODNĚ zjednodušila (víceméně mi zbyl válec tedy -3 parametry, zbytek už je nepotřebný). Rád bych tomuto přizpůsobil i tabulku (odmazal přebytečné sloupce s rozměry). - Řeším to z důvodu návaznosti na uživatelské parametry, které si součást nechává (tedy nevyplatí se mi znovu vytvářet celou rodinu)


Navara
18.06.2012, 10:44
Smazat sloupce jde pouze tehdy, pokud nejsou mapovány na parametry Kategorie, nebo šablony. To se nastavuje ve vlastnostech rodiny. Pozor na to, že některé parametry kategorií jsou povinné a musí mít mapování an sloupce tabulky.