Zobrazit plnou verzi příspěvku: Elektroinstalační trubky

Parek228
27.05.2020, 21:37
Zdravím,Nastavil jsem si u elektroinstalační trubky tvarovky, které jsem si stáhl na internetu. U části "Spojení" jsem si vložil "pipe clip" nebo-li v češtině příchytku.Když kreslím u zdi, tak mi to vůbec nekreslí příchytky (pouze trubku). Nevíte, jak toho docílím?Jde nějak nastavit, aby se popřípadě příchytka nakreslila vždy po XX mm nebo to budu muset potom kopírovat já ve výkrese?Děkuji předem za odpověď.

Pavel Homan
28.05.2020, 07:53
Tato tvarovka, tedy typ dílu Spojení slouží ke spojení dvou rovných kusů elektroinstalačních trubek. Revit při kreslení trubek vždy nakreslí přímý kus jako jeden prvek. Nejprve je tedy nutné rozdělit trubku, aby se tvarovka vložila. Můžete použít příkaz Rozdělit prvek na pásu karet Upravit. Nebo pro rozmístění spojení po určitých vzdálenostech můžete využít i skrytou funkcionalitu naší aplikace Revit Tools. Konkrétně funkce Rozdělení (https://youtu.be/W8oeBmYG4e8), kterou můžete použít i na elektroinstalační trubky. Vzdálenost rozdělení pro elektroinstalační trubky definujete v poli Délka kulatého potrubí.

Parek228
28.05.2020, 21:48
[QUOTE=Pavel Homan]Tato tvarovka, tedy typ dílu Spojení slouží ke spojení dvou rovných kusů elektroinstalačních trubek. Revit při kreslení trubek vždy nakreslí přímý kus jako jeden prvek. Nejprve je tedy nutné rozdělit trubku, aby se tvarovka vložila. Můžete použít příkaz Rozdělit prvek na pásu karet Upravit. Nebo pro rozmístění spojení po určitých vzdálenostech můžete využít i skrytou funkcionalitu naší aplikace Revit Tools. Konkrétně funkce Rozdělení (https://youtu.be/W8oeBmYG4e8), kterou můžete použít i na elektroinstalační trubky. Vzdálenost rozdělení pro elektroinstalační trubky definujete v poli Délka kulatého potrubí.[/QUOTE]
Děkuji Vám za radu. Bohužel nastal problém v tom, že když chci trubku víckrát "rozdělit", tak to píše tuhle hlášku:Bohužel nevím, co dále. Rozdělí mi to pouze jednou a hotovo.Otázku ohledně Revit Tools Vám napíši do PM.

Pavel Homan
29.05.2020, 07:31
Bez dat tuto chybu nedokážu správně posoudit. Ideální bude pokud nás kontaktujete a zašlete data přes náš helpdesk portál - helpdesk.cadstudio.cz