Zobrazit plnou verzi příspěvku: Export idw do dwg či dxf

maiklss
05.03.2015, 05:11
Dobré  ránoumí  inventor exportovat výkres tak aby byli jednotlivé dílce v blocích a né rozložené na čáry??

Vladimír Michl
05.03.2015, 07:37

Myslíte součásti sestavy? Součásti sestavy (3D) lze vyexportovat jednotlivě do DWG. Výkres (2D) je ale jen soustava pohledů - pohledy jsou při uložení do DWG reprezentovány bloky, ale na úrovni pohledů už jednotlivé díly sestavy nehrají roli. Co je konečným cílem?

maiklss
05.03.2015, 08:56
Od jednoho zákazníka mi  chodí  výkresy dwg a každá  součást v pohledu je jako blok.Je možné  docílit stejného  výsledku v inventoru??? 

Cheff
06.03.2015, 15:51
Docílit toho jde, ale je to na úkor "efektivnosti"... (ruční práce)Protože se obávám, že "automatika" na to žádná nebude (co díl to blok). Leda blok jako celý pohled. Spíše mi přijde, že to exportuje z jiného 3D modeláře, protože pokud si pamatuji, tak export např. ze SolidWorksu do ACADu je daleko propracovanější, než z Inv (např. U SW není problém přiřadit hladinu dle barvy modelu...)

I.Rajál
06.03.2015, 16:16
To už to opravili? Já jsem měl s exportem ze SolidWorksu do DWG naopak velké problémy. Nebylo na to spolehnutí. Jednou byly poloviční kóty, jednou padala aplikace do které se mělo DWG načítat. To nemluvím o tom že AutoCAD vypisoval že to není pravé DWG a že může dělat problémy.Na co tam potřebujete ty bloky? Stejně je máte po výkresu rozházené v různých pohledech a detailech a každý díl by byl ve výkresu v několika verzích. To by byl dost zmatek.  Smysl by to dávalo u sestav ale u výkresů?

raspi
06.03.2015, 19:23
U SolidWorksu bylo potřeba vědět jak na to. Pak to bylo strašně jednoduchý. Já jsem měl nastavené mapování tak, že nikdo v práci nepoznal rozdíl od výkresu dělaného v Autocadu. A tehdy byla štábní kultura základ všeho.

VejvodaT
06.03.2015, 20:26
A k tomu co je v Solidworksech to nejjednodužší - nepoužívat tento "produkt" a používat něco inteligentního - třeba Inventor. V tom se mi alespoň samovolně nemění díly v sestavě. A s tím exportem jsem si taky užil svoje, ale nakonec se to povedlo a fungovalo to. No a v Inventoru to funguje taky. Akorát jsem ještě nepřišel na to, jak rovnou exportovat "deskovou sestavu dílů" do DXFka napřímo. U dílu to je v pohodě ( klik na plochu a Exportovat plochu jako DXF ), ale pokud udělám pro frézaře sestavu třeba 50-ti těchto důlků na jednu velkou desku, tak tam zatím nevím, jak to udělat, abych to mohl rovnou exportovat do DXFka.Takhle nějak vypadá ta sestava.

Cheff
09.03.2015, 08:10
Ze sestavy nevím, ale z výkresu by to snad neměl být problém -> uložit kopii jako - a tam vybrat přímo dxf...

VejvodaT
09.03.2015, 10:36
No z výkresu to asi půjde, ale ten kdo mi to frézuje s tím měl nějaký problém. Teď mě ještě napadlo, že bych to mohl ve výkrese uložit na "čistý papír" a potom by s tím neměl mít snad žádný problém.