Zobrazit plnou verzi příspěvku: export z corel do dxf

tylak
12.01.2012, 19:46
Zdravím všechny, prosím Vás nevíte někdo kde by mohl být zakopán pes, používám AutoCad 2007 a stále mne trápí jedna věc, při převedení grafiky z corela12 do formátu dxf a jeho otevření v autocadu se oblé křivky zaostří, ale po poklepání na uzel opět nabydou původního tvaru (navíc výkres již nelze ve formátu dxf v corelu otevřít). Problém nastává však při otevření tohoto výkresu v centru laserového řezání, výkres je z velké části znehodnocen, zdeformované křivky, celá grafika je rozbitá. Pokud by někdo věděl a poradil. Tisíceré díky za pozornost

alfred
12.01.2012, 19:58
Dle mých zkušeností Corel neuměl dobře DXF zapsat. Pokud to tedy v nových verzích neopravili a to dost pochybuji. Jediný trochu přijatelný způsob převodu je přes formát WMF. V AutoCadu se WMS načte příkazem [CMD]ČTIWMF[/CMD] (_WMFIN). Pak AutoCad uloží DXF. Zkuste jestli tento postup bude více vyhovovat.

tylak
12.01.2012, 21:13
Díky za odpověď, odzkouším a uvidím. Dle Vašeho názoru je tedy problém na straně corela? A co novější verze než je corel 12, nevíte někdo zda již funguje převod?