Zobrazit plnou verzi příspěvku: Externí reference

bravebruce
21.08.2012, 09:14


Dobrý den. Potřeboval bych poradit se externí referencí. Danou referenci mám připojenou k výkresu. Ale pokaždé když spustím výkres, tak není načtená. Skočím do přehledu připojených referencí a vidím, že je šedivá (stav "nevyhodnocený"). Tak vždy musím dát "znovu načíst" a pak už se zobrazí. Ale při příštím spuštění výkresu musím s touto refencí proces opakovat, aby se mi zobrazila.Nevíte někdo co s tím ?

Vladimír Michl
21.08.2012, 09:56
Není onen xref někde na síti? Používáte aktualizovanou verzi AutoCADu?

be_em
04.09.2012, 09:27
Páni pomôžte,

vo výkrese mám pripojené externé referencie (viď print screen), rastre (scenované katastrálne mapy) a netuším čo sa stalo, nechce mi ich načítať. Súbory sú na tom istom počítači (nie sú na sieti), normálne ich v inom prehliadači načítam. Nepomáha reload, recover hlási všetko OK. ... nechcem dávať detach lebo stratím ich polohu a musel by som ich nanovo štelovať do polohopisu. Pripojené boli do hladiny "0". Fakt neviem ,skúsil som už všetko a nič iné ma už ozaj nenapadá a toto sa mi stalo prvý krát. Keď však pripojím úplne iný raster tak všetko funguje tak ako má.


be_em2012-09-04 09:27:39

Buba
04.09.2012, 09:35
Síce nie som pán, ale skúste zjednodušiť adresárovú štruktúru, kde máte referencie uložené.
Minule nám pri otváraní súboru hlásilo neplatný súbor a nakoniec pomohlo jeho premenovanie.

splonk
04.09.2012, 10:27


dobry denA neni nekde na ceste k refovanym souborum v nazvu nejaky znak ktery by AutoCAD nemusel precist... Napr., nam se pravidelne stavalo, ze se slozka ve ktere jsou .dwg k dalsimu xrefovani, pojmenuje "Pohledy, řezy" - windows sice tu caku "pozerou" ale AutoCAD s tim ma problem...Dalsi vec ktea mne napada a obcas se stava je ze ty Xrefy a Image nekdo omylem natvrdo smazal... pripojeny sice zusatly ale fyzicky tam nejsou (podle hlasek ale, je to mene pravdepodobne)Obecne pomuze i rada od Buby... a jeste bych dodal ze je velmi vhodne pouzivani relativnich cest... zasilam odkaz na utilitku, ktera toto dela automaticky (pouze ale pro *.dwg a objekty typu Image :()https://dl.dropbox.com/u/60041464/XrefRepath.lspzdravimJASponza

be_em
04.09.2012, 10:42
S cestami nespravím nič, mám v tom systém a toto zmeniť nedokážem a ani nechcem (skúsim tie súbory aspon na pokus skopírovať inam a uvidím). Cesty nie sú podľa mňa nijak dlhé a ich dĺžku ovplyvňuje hlavne windows. Ale v žiadnom inom súbore problém s cestami nie je. Diakritiku zásadne nepoužívam (teda v mojich súboroch). Súbory tam na 100% sú a sú v poriadku. Ešte poskúšam a uvidím. Zatiaľ dík.

Vladimír Michl
04.09.2012, 13:18
Vypadá to, že AutoCAD ony soubory prostě nevidí (cesta, práva, formát GIF...). Zkuste je připojit znovu (třeba i jen na zkoušku, jinam). Pro automatické připojení na stejné místo můžete použít naši utilitu GeoRefImg.