Zobrazit plnou verzi příspěvku: Extrahovat data do tabulky

zdrk
30.09.2008, 17:31
Dobrý večer opět jeden dotaz ohledně extrahování dat do tabulky.
Pokud potřebuji extrahovat data příkazem [CMD]EXTRDATA[/CMD] do dvou a více samostatných tabulek, v každé je něco jiného, musím mít připojeno více DXE souborů, nebo stačí pouze jeden.

Příklad:
Potřebuji 4 různé tabulky cca pro 4 různé prvky (např. překlady, výplně otvorů apod.), dubu k tomu potřebovat 4 soubory DXE (v každé vybrán jiný blok) nebo postačuje jeden.

Pokud tabulku neodpojím (zruším aktualizace), tak se budou neustále aktualizovat dle vybraných dat (bloků, nastavení sloupců apod.). Když je každá tabulka vázána na samostatný soubor extrahovaných dat (DXE), ta je to docela nevýhodné, hlavně když pak soubory DXE nejdou odebrat (poznámka ve správci referencí 2009 – datový spoj vybrán: nelze znovu načíst, odpojení nebo svázání.zdrk2008-09-30 17:32:33

PepaR
12.10.2008, 19:58
Dle mého skromného názoru je soubor DXE obdouvou dřívějšího BLK. Jsou v něm tedy uloženy informace/pokyny pro extrahování, tzn. jakou vlastnost, název atributu atd. si přejete vytáhnout.
 
Nyní nastává otázka: Máte v blocích překladů, otvorů atd. názvy atributů pojmenovány stejně? Pokud ano, neviděl bych problém. Pokud ne, tak by to problém být mohl.
 
Ale to jsou jen řečnické otázky, které Vás snad dovedou k cíli. AutoCAD vypadá složitě, ale je to s ním jako s ženou. Pokud pochopíte na jakém principu funguje a co potřebuje, tak je to dobrý sluha, v jiném případě je Vaším pánem, což je špatné ;).