Zobrazit plnou verzi příspěvku: Fázování (výkazy výměr)

PatrikK
22.06.2016, 12:35
Dobrý den,měl bych dotaz ohledně fázování a jeho následného vykazování. Zajímalo by mě, jestli je možné udělat výkaz množství (např. stěn) tak, aby tam bylo vidět třeba stávající kce, pak červeně nebo aspoň určitě s mínusem kce, co se demolují a zase např. kce co jsou nové (třeba taky barevně odlišit), dá se toto vytvořit v (jednom) výkazu? Jedná se mi především o přehlednost.Zkoušel jsem udělat výkazy (stěny), ale to jsem vždy dělal pro jednotlivou fázi (Existující, Demolice, Nová) zvlášť a nepřišlo mi to moc efektivní a přehledné, jelikož se stále dublovali ty předešlé fáze, než jsem došel k té konečné.Děkuji moc za jakoukoliv radu a tip

Peter Jirat
22.06.2016, 13:21
Dobrý den, asi nic takového nejde (jednoduše), protože i výkazy jsou závislé na fázích. Do tabulky musíte pak dostat i hodnoty Phase Created a Phase Demolished, což není problém, ale nejde podle nich filtrovat a mít u nich Podmíněný formát. Což ale lze obejít přes makro (API, Dynamo), kde si do svých sdílených parametrů tyto hodnoty přepíšete a pak podle nich v tabulce budete obarvovat. Ale stejně se vám nebude obarvovat celý řádek, jen příslušná buňka v řádku a na přehlednosti to moc nepřidá.Druhá možnost je Excel...Dublovat by se nic nemělo.Zavedení fáze Demolice - co vás k tomu vede? V naprosté většině případů se lze obejít jen s fázemi Stávající a Nová.

PatrikK
22.06.2016, 13:45
Jako schůdnější se mi zadá asi ten export do Excelu a po úpravě následný import zpět do Revitu, pokud je to takhle myšleno a Revit příjme úpravy z Excelu.Demolice je vyžadována na základě našich standardů, kdy je nutné mít viditelnou/odlišenou Stávající kci (do které se vůbec nesahá), co Demolujeme a Novou kci.Děkuji za informace.

PatrikK
22.06.2016, 14:02
Další věc je, jestli Fáze (fázování) je vhodný nástroj. Jestli Revit nemá lepší funkci. Varianty návrhu jsem již zkoušel.Díky.