Zobrazit plnou verzi příspěvku: Firemní Wiki

Lukas Drbohlav
08.04.2015, 16:38
Zdravím všechny,nemáte někdo zkušenost s vytvářením firemní wiki (databáze znalostí) v malé projekční firmě?Jde mi konkrétně o vylepšené postupy práce, nová nastavení, nové šablony, pomocné aplikace, zajímavá videa, nápady na vylepšení a jejich sdílení. Pracuji s programem Autodesk Civil 3D, kterého by se to mělo hlavně týkat. Napadají mě aplikace EverNote, OneNote a potom možná A360 od Autodesku.

OPlavek
08.04.2015, 16:53
Já mám hlavně tu zkušenost že do wiki píše jen velmi málo nadšenců, v menší firmě tak jeden. I kdyby ale psal jeden, je to dobrý nástroj pro vyhledání informací. U nás je SharePoint, na něco OneNote. Ten A360 vypadá zajímavě kvůli podpoře výkresů a kvůli tomu že to vyřeší i sdílení některých informací ven z firmy.

PepaR
08.04.2015, 18:21
Dobrý večer,řešil jsem něco podobného před nedávnem v tématu Firemní wiki pro sdílení informací. Existuje řada řešení, hodně záleží na tom, co vše od wiki čekáte a jak to máte naplánováno s její správou a plněním, neboť samotné nasazení je jen první krok. Doporučuji nahlédnout na stránky WikiMatrix. Dále bych se při volbě wiki díval i na její historii a aktuálnost, tzn., zda se nejedná o mrtvý projekt a vycházejí i aktuální verze s opravou problémů nebo zabezpečení.