Zobrazit plnou verzi příspěvku: Formaty .rpc a pozadi pri rendru

Barrinoss
06.08.2009, 19:36
Dobry den, mel bych tu 2 dotazy - prosim poradte.1. dotaz: dostal se mi do ruky soubor s formatem .rpc, ale nevim jak ho importovat do Revitu.2. dotaz: pokazde, kdyz davam renderovani - at uz je to koncept nebo nejvyssi kvalita - nikdy se mi nezobrazila obloha s mraky na pozadi, proto jsem vzdy daval jen modrou barvu. Barva vsak nevypada tolik realisticne. Poradte jak na to - co delam spatne. Diky moc za rady 

statecny
07.08.2009, 07:51
Dobrý den,
je důležité říci, jakou verzi Revitu používáte, protože od verze 2009 se nastavování rpc prvků i oblohy trochu změnilo.
Pro verze 2009 a výše platí:
ad 1,  Zkopírujte rpc prvek do adresáře RPCs (typicky C:\Program Files\Autodesk Revit Architecture 2010\Data\Rendering\assetlibrary_base.fbm\RPCs). Načtěte do projektu nějaký stafážní prvek, vytvořte si nový typ tohoto prvku a ve vlastnostech mu přiřaďte nový vzhled rendrování (v knihovně vzhledu rendrování by se měl objevit ten váš nakopírovaný rpc soubor).
 
ad 2, Styl oblohy se nastavuje v dialogu pro renderování. Zkontrolujte také nastavení perspektivního  pohledu, zda se nedíváte příliš shora. Je možné, že vidíte jen terén a ne oblohu.

Barrinoss
07.08.2009, 11:16
Díky moc za rady - RPC uz mi funguji, nevedel jsem, ze je to tak snadne. Ale co se tyce oblohy: pohled nastavuji vzdy rucne a to roh domu, kde jsou videt 2 steny a jedna polovina strechy - tzn., ze je videt obloha i teren. Pokazde kdyz vsak v dialogu nastavim oblohu s mraky, na pozadi se mi objevi pouze jakysi sedy barvy. Pouzivam Revit 09.

statecny
07.08.2009, 15:17
Mraky se negenerují stejným způsobem jako v předchozích verzích Revitu a nejsou tak výrazné. Zkuste si pohrát s nastavením expozice (volby Zvýraznění a Nasycení).