Zobrazit plnou verzi příspěvku: Frame generátor

Rejlek
27.02.2013, 14:09
Dobrý den všem,prosím o radu s frame generátorem. Vytvořil jsem si z několika 2D náčrtů sestavu pro to abych mohl vložit různé profily přes farme generátor a uštřit si tím vazbení (je to ocelová konstrukce čítající kolem 100 dílů. Do potud vše ok.Problém ale nastal, když jsem jeden z nosníků chtěl upravit. Po "usazení" do správné polohy se dva z nosníků prostě natočí v obecném úhlu kolem svojí čáry, přes kterou jsou vloženi. Když to upravím přes příkaz upravit změnit profily, tak se natočí do jiné polohy (vypadá to, že se točí o 90°. Jenže to je u I profilu docela problém, hlavně, když pak k němu vazbíte další součásti:(. Jedná se vždy jen o konkrétní dva profily. Každy je přichycen k čáře z jiného náčrtu.Setkal jste se někdo s něčím podobným? nebo by jste měl někdo tip jak toto odstarnit?Předem děkuji za rady, které toto odstraníDavid Rejlek

dusek
27.02.2013, 15:34
Dobrý den, něco podobného se mi čas od času stane u konstrukce kopírované ve Vaultu. U menší části dílů jsem toto vyřešil jejich změnou orientace, u většiny ale nakonec musím dotyčný profil vymazat a vložit nový. Pak už vše fungovalo jak má. Pak je ještě možné, že jednotlivé nostníky mezi sebou mají nějakou vazbu. Parkrát se mi stalo, že když jsem vkládal profily hromadně, tak po úpravě jednoho se mi změnilo vše. Zkuste nosníky vložit po jednom a pak je otočit. Možná to pomůže.

Rejlek
28.02.2013, 07:11
Dobrý den,děkuji za radu a hlavně za reakci.Co se týká tohoto problému, tak jsem našel řešení. Bohužel si nepamatuji jestli to bylo i v Inventoru verze 2012, ale ve verzi 2013 to je (viz níže).Když profil začne dělat takové věci, tak se dá příkaz Změnit profily (ikona hned vedle ikony vložit profily - karta návrh) a objeví se dialogové okno, které je stejné jako když se profily vkládají poprvé.Pak se vybere profil, který je natočený Inventor si načte jeho parametry. Pod okénkem, které natáčí profil je zaškrtávací čtvereček a u něho je napsáno zarovnání. Po zaškrtnutí můžete vybrat rovinu podle které se profil má natočit(pro výběr roviny se klikne na obejevivší se ikonu šipky), tzn. že pak už není profil v nějakém obecném úhlu.Jednotlivé profily jsem upravoval samostatně, takže nevím jestli to jde hromadně.Pokusil jsem se laicky popsat to jak to opravit, takže se omlouvám pokud je to vyjádřeno nesprávnými výrazy.S pozdravem inventoru zdar David Rejlek :)