Zobrazit plnou verzi příspěvku: Funkcia

majkyyy
03.12.2015, 08:59
dobry den.je mozne urobit v inventore to, aby sa mi na vykrese dielca zobrazovala informacia o tom, kolkokrat je ten dielec pouzity vo vsetkych nadradeny zostavach a podzostavach. Pripadne akym sposobom by sa to dalo urobit.Dakujem.

Mrázek
03.12.2015, 09:08

V holém Inventoru to možné není, protože díl, ze kterého je výkres generován, sám o sobě nenese informaci, kam vstupuje (do jaké sestavy - do více sestav).Řešitelné by to bylo s použitím Vaultu (nevím, zda by stačila verze Basic?), který tuto informaci má. Aby se to promítlo až do výkresu, bylo by potřebné nějaké uživatelské přizpůsobení.

Navara
03.12.2015, 09:30

Myslím si, že to není příliš vhodné a v prostředí správy dat prakticky neproveditelné. Příklad:Jak by se měl chovat výkres speciální příchytky, která se používá často na různých projektech/zakázkách po celou dobu fungování firmy?

Radek001
03.12.2015, 10:00

To p. Navara: Fci dohledání souvislostí používám docela často, pomocí Vault. Pravda, nebývá to, když jde o příchytku Ale když upravuji díl použitý ve více produktech, musím si být jistý, že změnou dílu do jednoho produktu nerozhodím jiný produkt. Takže jde hlavně o kontrolu. To Majkyyy: Info o souvislostech se bere z modelu. Myslím, že dávat toto do výkresu může být spíš na škodu, nelze tam dohlídat úplně všecko. Zkoušel jste tu funkci pomocí Vaultu?? Možná by to stačilo. Zdravím. Rad

Mrázek
03.12.2015, 10:12

V době, kdy jsme nepoužívali Vault, jsme použití dílu ve více sestavách na výkrese uváděli a to tak, že nad razítkem byla tabulka, kde bylo uvedeno č.v. sestavy a pozice, pod kterou tam díl vstupuje (pro každou sestavu jeden řádek). V okamžiku, kdy se díl použil v další sestavě, musel konstruktér tabulku doplnit. Bylo to použitelné pochopitelně jen pro omezený počet řádků (neumím si představit díl, vstupující do padesáti sestav) a bylo to závislé na lidském elementu.Ve Vaultu nyní tuto informaci máme a stačí nám v systému, na výkres to už nedávám. Jde pouze o to, když potřebuji udělat změnu, abych věděl, zda bude platit pro všechny výskyty.

raspi
03.12.2015, 10:13
Já jsem to dříve řešil klasickou uživatelskou vlastností, která se přenášela do rohového razítka stejně jako např. číslo výkresu. V nejvyšší sestavě jsem kouknul kolik těch dílů tam je a ručně to tam napsal. No ale protože jsem v tomhle trochu lajdák, tak to bylo pravidelně blbě a tak se to raději přestalo dělat. Ono to bylo potřeba pořád hlídat, ručně přepisovat a znova tisknou všechny výkresy jenom proto, že místo třeba 268 kusů příchytky jich tam je 267. Ale hlavně to je informace, která je stejně uvedena v kusovníku sestavy a tam se to počítá automaticky.

Navara
03.12.2015, 10:13

Samozřejmě dohledání souvislostí při úpravě je důležité, ale snažil jsem se ukázat zbytečnost zobrazování počtu použití dílu na výkrese.

Radek001
03.12.2015, 10:16

To raspi: Myslím, že se bavíme o něčem jiném. Ne shora dolů, ale zdola nahoru.p.Navara a p. Mrázek - souhlas, mám to podobně :-)

majkyyy
03.12.2015, 10:46
Ďakujem za odpovede. Ja by som túto informáciu na výkrese potreboval hlavne preto, aby som vedel napríklad koľko výpalkov mám objednať a podobne. Potrebujem proste informáciu o počte z danej položky. Keď kreslím veľkú halu kde je tých položiek veľa, tak tam by sa mi to zišlo.Čo sa týka toho Vaultu, tak to by pomohlo ak tam taká informácia je. Stačí mi ten základný Vault čo je v solo licencii, či musím mať network licenciu Inventora?

Navara
03.12.2015, 11:35

Základní podmínkou správného fungování Vaultu je jeho konfigurace. Doporučuju se obrátit na naše obchodní oddělení a domluvit se na dalším postupu. Moc nedoporučuju pouštět se do implementace vlastními silami, protože to téměř vždy vede spíš ke zkomplikování práce, než k jejímu zjednodušení. 

EuroTec
03.12.2015, 11:47

Nestačilo by vygenerovat excelovskou kontingenční tabulku  z výkresu hlavní sestavy (pouze součásti) ?

Ľubomír Pápay
03.12.2015, 13:23
Keď chcem vedieť koľko krát sa mi vyskytuje nejaký part v projekte, tak si jednoducho vytvorím zostavu kde dám všetko a potom vygenerujem kusovník vo forme only parts - a mám tam jasne spočítané koľko krát sa to tam vyskytuje, aj keď je to v n-podzostavách...Jednoduché až primitívne, ale blbovzdorné, nevyžaduje su to žiadne hlbšie znalosti inventoru...