Zobrazit plnou verzi příspěvku: Google mapy

Týra
07.09.2009, 16:52
Líbí se mi ta aplikace na načtení Google map. Mapy jsou hezké, ale spíš mně zaujal ten katastr. Chtěl bych se zeptat jaká data z toho katastru se dají načíst do projektu? Jsou pak v samostatné hladině nebo jak to vypadá?

Vladimír Michl
07.09.2009, 18:37
Načítat jde jakákoliv data zpřístupněná daným poskytovatelem WMS služby. V případě KN jde o digitální katastrální mapy, mapy parcel, definiční body parcel a definiční body budov - viz WMS KN.



 
Načtená data jsou pak uložena v georeferencovaných rastrových obrázcích. Lze řešit poloprůhlednost, pořadí skládání atd. Viz popis Plex.Earth a WMS a ukázkové video.

alfred
07.09.2009, 19:50
Nicmene, v AutoCadu LT si asi moc neuzijete... Revit take asi georeferencovane rastry moc neuzije...Na nacteni a usazeni budete potrebovat alespon plny Cad (pri pouziti utility GeoRefImage) a nebo Map ci Civil.Jinak pres WMS jsou poskytovany kvanta map - napriklad cenia.cz, spousta krajskych uradu poskytuji ruzna data. WMS muzete krome AutoCadu pouzivat v rade aplikaci - hlavne v GISech a vubec se nemusi jednat o placene programy. Pokud potrebujete obcas nejaky rastr z katastru (nebo jine WMS) ulozit, tak doporucuji program JANITOR.

Týra
11.09.2009, 13:39
Díky. Máte pravdu, v LT to nejede. Vyzkoušel jsem to ale v plném Autocadu a funguje to bezvadně.