Zobrazit plnou verzi příspěvku: Grafika v rodinách

rzelinka
23.02.2010, 17:32
Chtěl bych tímto zkušenější uživatele tohoto fóra požádat o radu.Jako začátečník jsem se díky videům, které tady vystavil p. Statečný úspěšně prokousal základní tvorbou rodin. Za což mu upřímně děkuji.Jsou však ještě drobné nuance které jsem bohužel nikde nevyčetl ( nebo jsem nebyl až tak pozorný ).Jedná se o položku Grafika ve vlastnostech rodiny okna. Např. okno od p. Baldy jednokřídlé s variabilními příčlemi: viz přiložený obrázek, nebo zapínání a vypínání viditelnosti některých funkcí (schéma otevírání křídel, viditelnost prahu.Tedy k věci: jakým způsobem se tyto funkce při tvorbě rodiny tvoří?Jaký je postup, na co je třeba dbát aby to fungovalo.Neříkám, že by video návod musel být, ale určitě by teda dost pomohl.R.

Balda
23.02.2010, 21:25
Objekt "dělení" je rodina vložená do rodiny (okno). Parametr viditelnosti se nastavuje už v první rodině (dělení), v rodině okna se viditelnost pouze zapíná a vypíná (zaškrtává) pro jednotlivé typy.
Podrobně popsat postup je v této formě nemožné.
Otevřete rodinu okna, vyberte dělení a otevřete si dělení jako rodinu samostatně a prohlídněte si Vlastnosti a Typy rodiny a asi pochopíte víc :)
 
Balda

statecny
24.02.2010, 07:52
Jak píše pan Balda, popsat podrobně postup tvorby by vyšlo na několikstránkový dokument. Doporučuji spíše otevřít si nějaké rodiny a projít si vlastnosti jednotlivých prvků. Dá se z nich částečně pochopit způsob tvorby. Další možnost je zúčastnit se nějakého specializovaného školení na tvorbu rodin.

rzelinka
24.02.2010, 08:21
Po včerejší radě p. Baldy jsem už " blízko " tak na 75%. Ještě vyladit vypínání a zapínání a je to. Předpokládám, že záměna vzhledu dveřního křídla v jedné rodině dveří ( plné - prosklené ) se děje obdobným způsobem ale je vnořeno více rodin křídel....

Peter Jirat
24.02.2010, 10:35
Nebo měnit viditelnost "díry" ve dveřích a skla v této díře.