Zobrazit plnou verzi příspěvku: Hmotnost - Sestava s více dílci

K4my
05.12.2007, 07:24
Dobrý den. Jdu s dotazem zda je možné ve výkrese spočítat aktuální hmotnost všech dílců. Můj problém je takový, že spoustu výkresů není z jedné sestavy a tak mnoho dílců vkládám do sestavného výkresů vedle hlavní sestavy jako poddílce, ale už nevím jak je případně vložit sjednotit do kusovníku. Nikde v manuálu jsem se to nedočetl. Je mi jasné že když zadám kusovník ze sestavy, tak se mi zde nepromítnou ostatní vložné dílce. Dělám to zatím tak že do kusovníku vložím uživatelský řádek, což by stačilo, ale ve výkresu se nespočítá hmotnost s uživatelskými řádky v kusovníku, počítá je ze zadané hlavní sestavy, a ani z nich nevytáhnu zadanou pozici protože k nim nezná cestu. Pokud někdo víte jak zaimplementovat i ostatní dílce do kusovníku budu velmi rád, děkuji.

Pavel Žáček
05.12.2007, 07:35
Rozpiska může být strukturovaná - můžete si rozkliknout všechny podsestavy nebo díly v nějaké sestavě a pak se obejdete i bez uživatelských pozic. Máte k dispozici celkem 3 zobrazení rozpisky, zkuste, které Vám lépe vyhovuje.

Drobek81
05.12.2007, 14:15
V rozpisce dejte strukturované, pak možnosti pohledu a vlastnosti pohledu. Tam se dá nastavit jestli v sestavě zobrazit jen první úroveň nebo všechny...Poté hotovo a editovat kusovník. Tam se u položek, které mají více úrovní zobrazí plus, po kliknutí na něj se rozbalí podřízené pozice oddělené oddělovačem(lze zvolit). No a ty u kterých rozbalíte to plusko se v kusovníku zobrazí rozdělené. Je to jakoby podsestava...Snad sem to napsal trochu srozumitelně, takto to aspoň dělám já.

K4my
07.12.2007, 10:17
urcite, jde o to ze mi vcelku nedoslo proc nemam moznosti rozpisky pristupne, mam tu moznost zasedlou. Tak badam kde to upravit.. zrejme nekde ve stylech, ale kazdopadne vam vsem rozumim a dekuji za rady :-) hned se na to podivam, jen se obavam ze v razitku mi to stejne hmotnost vsech dilu neukaze :-) ale az to otestuju tak dam vedet :-)

K4my
11.12.2007, 12:25
takze mi to nejde... kdyz dam strukturovany a dam vsechny urovne stejne se mi vypise jen uroven kusovniku.....zde jsem udelal ejdnoduchy pripad, dolni kusovnik byl udelan dle vaseho postupu.http://img513.imageshack.us/img513/44/kusovnikcq9.gifJeste jednou zrekapituluju.- mam sestavny vykres- mam sestavny model- mam dalsi rekneme 1 IPTcko co do sestavy nezapada fyzicky ale na vykrese byt rozkreslene musi (setreni papiru a prace) a musi byt zapocitane i do celkove hmotnosti    (pro priblizeni situace, vyrabite nejake zarizeni a jako nadstandart si zakaznik objedna nejake dily, ktere si sam nejak namontuje)- vytvorim strukturovany kusovnik oznacim zakladni pohled sestavu o 3 dilcich dam vsechny urovne a vytvorim kusovnik. Kusovnik ma pouze 3 dily ktere obsahuje sestava a 4ty dil se tam nepromitne.pokud uz jste to nekdy nekdo resil dejte vedet prosim.... a take bych rad vedel zda je mozne takto celou hmotnost vsech dilcu promitnout do razitka dekuji. :-)

Pavel Žáček
11.12.2007, 13:01
Tak to mám pro vás špatnou zprávu. Když díl není obsažen v té sestavě, ze které se vytváří výkres, tak nebude započítán ani v kusovníku ani v hmotnosti v razítku. Jestli je na tohle nějaký trik, taky bych ho rád znal.

ssmiga
11.12.2007, 13:09
A co si do sestavy vložit novou virtuální komponentu, která není reprezentována žádným modelem, ale pouze parametry, které chceme mít v kusovníku...???

Radek001
11.12.2007, 13:10
Možná to není to úplně to co hledáte, ale já pro podobné situace používám fci: fiktivní součást. Tato součást nemá model, jen v sestavě je uvedena a promítne se do kusovníku vč. všech zadaných vlastností. Používám to hlavně na balicí materiál, např. sáček, folii, paletu. Narozdíl od Vašeho požadavku se ale ve výkrese nezobrazí (logicky není co, nemá to model), ale v kusovníku se promítnou všechny zadané parametry (např. skladové číslo, hmotnost...).

Radek001
11.12.2007, 13:11
Herr ssmiga, včíl jsme se docela trefili

Vonásek Petr
11.12.2007, 13:15
Trik existuje jednoduchý: Standardní sestavu vložit do nové "Pomocné" a naházet tam rychle od ruky i ty další díly. Nevazbit je a vypnout jim viditelnost. Pak z té pomocné sestavy vygenerovat výkres. Neviditelné se tam nezobrazí a přitom budou v rozpisce + bude to počítat i správnou celkovou váhu. Do razítka je třeba přidat atribut: Fyzikální vlastnost modelu - Hmotnost (funguje spolehlivě).

ssmiga
11.12.2007, 13:18
[QUOTE=Radek001]Herr ssmiga, včíl jsme se docela trefili [/QUOTE]
Tak to na tom asi něco bude

dental
11.12.2007, 14:03
Toto riesim urovnou detailu,do sestavy dam aj dielce ktore k nej nepatria,a potom si nastavim uroven detailov v modeli a tak mam v kusovniku vsetky dielce,takisto aj celkovu hmotnost.Pokial potrebujem len polozku v kusovniku,použivam virtualny komponent.

K4my
12.12.2007, 06:10
vyreseno Dekuju vsem  at uz tak ci tak. Diky za postrehy moc to pomuze :-)