Zobrazit plnou verzi příspěvku: HP DesignJet 600 vs. Novell NetWare 6.5

Kubeczka
28.12.2005, 13:13
Zdravím všechny, kdož přežili svátky ve zdraví :o)
Tak jsme přešli na Novell 6.5 a ono je několik věcí jinak. Tak tedy po pořádku:
Máme dva plotry HP DesignJet 600 (jak na staroušky, tak se mají čile k světu a jsou spolehlivé). V minulých verzích Novellu jsme využívali pro tisk na tyto plotry funkci nprint %1 Q=... nb. Z AutoCADů se generovaly tiskové soubory s příponou ac$ do adresáře Plt (Autospool). Tam si pak dotyčný vybral všechny vygenerované soubory, pravým tlačítkem určil, na který plotr je chce odeslat a vytiskl. Na plotrech je nastaven nesting, takže se šetřilo médium.
Jenže v novém Novellu není funkce nprint a správce zatím nezprovoznil fronty. Takže tiskneme přímo na porty s IP adresy pomocí progámku PrintFile. Jenže se stává, že nám nevytiskne celý výkres, přesněji cca 3mm (což je rámeček, ale přesto). Nemám to přesně vysledované, ale zdá se mi, že to bude systémovými ovládači plotrů.
Nesetkal jste se někdo s něčím podobným?Jaké ovládače použít?
Jak nahradit funkci nprint? Nebo ji lze použít v novém Novellu?
Děkuji předem za odpovědi. Přeji všem účastníkům fóra i jeho moderátorovi úspěšný rok 2006, hodně zdraví, taky toho štěstí.

Vladimír Michl
28.12.2005, 13:25
Mělo by pomoci tisknout přes PrintFile pomocí stejného ovladače jako jste používali pro NPrint (ovladač=obsah tiskového souboru; nprint/printfile=způsob přenosu hotového souboru na plotr).Místo NPrintu by také mohl fungovat Capture nebo iCapture/iPrint.