Zobrazit plnou verzi příspěvku: HP DJT T790

Peter Jirat
12.04.2013, 09:16
Dobrý den, nevíte zda je možno HP T790 rozšířit později na T790ps (je možno dokoupit pouze ps modul) nebo je pevně zabudovaný a nelze tímto způsobem plotr rozšířit?

Vladimír Michl
12.04.2013, 11:50
Jde, rozšiřující modul existuje. ale mám dojem, že takto rozšířená verze bude mít menší kapacitu paměti. Zjistím u kolegů.
http://www.hpdesignjet.cz/dnjmodel.asp?ID1=110&ID2=112

alfred
12.04.2013, 12:01
Uvažujete o koupi?

Peter Jirat
12.04.2013, 14:05
[QUOTE=alfred]Uvažujete o koupi?[/QUOTE]
Zvažuji pro jednu z firem, kde správcuji. Máte s tím nějaké zkušenosti?

alfred
12.04.2013, 18:33
Zkušenost mám s 790PS 24".Po zakoupení jsme zjistili několik opravdu nepříjemných věcí, které sice ve specifikaci/manuálu/... nějak napsané jsou, ale opravdu by nás to dopředu nenapadlo, že by něco takového bylo možné a tak jsme to dopředu přehlédli.1. na plotteru nelze předbíhat tiskové joby. Prostě, pokud je fronta úloh a potřebujete jednu z konce fronty honem posunout dopředu, tak to nejde! Někdy je to opravdu nepříjemné... To opravdu nechápu - plottery to uměly všechny co si pamatuji, ale dnes se i z takových drobností dělá výhoda vyšších řad. 2. nelze nijak spravovat tiskové joby přes webový přístup na lokální síti. Webový přístup myslím to, že máte plotter na síti a přes IP adresu se dostanete do správy plotteru, ne tisk přes internet (což má taky nějak umět). Webovým přístupem můžete měnit nastavení plotteru, ale správa tiskových úloh tam není (jako například byla již před 4-mi lety u DJ 1100). 3. pozor, nemá funkci nesting - to mě osobně ale nevadí, ale vím, že to mnoho lidí používá

Peter Jirat
13.04.2013, 09:17
Díky, je to do menší kanceláře, kde to zas tak nevadí, ale právě na nesting jsem se chtěl zeptat (sice to taky nepoužívají, ale pro info). Ad 1) pokud je ten plotr sdílen na serveru a tiskne se přes něj, tak snad lze ty nechtěné pauznout a pak je zas povolit. Pokud přímý tisk na IP, tak to se s tím asi moc dělat nedá...Ale co by mne zajímalo, zda u normálních tisků (CAD, PDF, DWF z windows) se projeví využití PS nebo se to jeví jako zbytečnost.Díky

alfred
13.04.2013, 09:57
[QUOTE=Peter Jirat] Ad 1) pokud je ten plotr sdílen na serveru a tiskne se přes něj, tak snad lze ty nechtěné pauznout a pak je zas povolit. Pokud přímý tisk na IP, tak to se s tím asi moc dělat nedá...Ale co by mne zajímalo, zda u normálních tisků (CAD, PDF, DWF z windows) se projeví využití PS nebo se to jeví jako zbytečnost.[/QUOTE]- nesting to nemá, ale to jasně v informacích píšou- jestli jdou joby ve frontě pauznout  a tím předběhnout můžu snadno v pondělí vyzkoušet- jestli se projevuje PS nevím, ale v každém případě obyčejná verze nemá hard disk a měli jsme obavu, zda bez HD nebude mít plotter problémy s tiskem větších výkresů s rastrovými podklady.Jinak kvalita, rychlost tisku  je dobrá.

alfred
15.04.2013, 08:29
Tk jsem zkoušel, zda je možné při tisku zapauzovat samostatně konkrétní job. Bohužel to možné není. Lze zapauzovat celou tiskárnu, ale jeden job samostatně zapauzovat možné není. Platí tedy to, co jsem psal výše - na DJ 790ps 24" není možné předbíhat joby v tiskové frontě. 

Vladimír Michl
15.04.2013, 14:06
Přeposílám informaci od znalejších expertů:
 
- nesting u tohoto modelu chybí, nelze obejít ani přes cloud (ePrint&Share)
- v job queue lze pouze rušit úlohy a reprintovat úlohy (s náhledem), předbíhat nelze
- správa úloh přes web u toho modelu není (vyšší modely to umí)
- správná verze rozšíření o PostScript obsahuje i diskové rozšíření, takže pak není rozdíl mezi modelem PS a upgradovaným non-PS modelem
- jinak PS model se pro typické CAD výkresy nijak kladně neprojeví -- pro DTP a mapové tisky nabízí menší soubory (rychlejší tisk) a lépe reprezentuje drobné texty (menší fonty)