Zobrazit plnou verzi příspěvku: hromadné kopírovaní stylů, atd.

hoboj
09.01.2013, 10:37


Dobrý den,potřebuji vyřešit hromadné kopírovaní nových rámečků, pop. polí a stylů pro výkresy a nové styly pro model. Lze to v Drawing Resource transfer wizard, Style manager wizard, style library manager.  Máte s vypsanými programy zkušenosti? Nerad bych něco zkoušel a potom to musel všechno opravovat, nebo předělávat.  Díky za reakce:-)  

Cheff
15.01.2013, 15:07
Zdravím, ano šlo to tuším správcem pro kopírování vlastností výkresu nebo tak nějak se to jmenuje (nemam tu Inv abych se podíval). Každopádně razítka kusovníky a podobné se s tím kopíruje vcelku snadno (vybere se zdrojový soubor a pak cílové). Na výběr jsou i možnosti nahrazení nebo kopie razítka (pokud existuje se stejným názvem). Problémy sme s tím většinou neměli. Jen to občas zabralo více času (a tuším, že chtěl vypnutý Inv, ale to nevím jistě).Jediné co je potřeba kontrolovat, je po výměně razítek, zda-li zanechal všechna popisová pole vyplněná nebo ne (text s výzvou - mám pocit, že to byl schopen nechat vyplněné, ale ne vždy! - tam doporučuji kontrolu!). Každopádně průvodce navede celkem spolehlivě (nedělá se to tak často, aby si to člověk furt pamatoval) - případně si před rozkopírováním udělat zálohy původních souborů...

horalek
23.01.2013, 22:19

Pro správu stylů doporučuji používat Knihovnu stylů - centrální dtabázi stylů, které jsou dostupné pro nové i dříve vytvořené mdoely a výkresy.Knihovna stylů je velmi dobrý nástroj pro centrální správu stylů a udržení nastavení ve firmě. Pokud chcete přenášet geomterii pro výkresy (razítka, rámečky, značky a pod.) je ideální využít funkci "Průvodce přenosem zdrojů výkresu" v EN verzi je to "Drawing Resource transfer wizard"