Zobrazit plnou verzi příspěvku: HULA - na jaké počítače může být nainstalováno?

Seiner
30.05.2011, 09:38
Zatím jsem vygooglil:

Domácí použití – Jako zákazník programu Autodesk Subscription máte exkluzivní právo k domácímu použití. To znamená, že jako licencovaný uživatel můžete nainstalovat druhou kopii softwaru na jiném místě mimo svou obvyklou kancelář nebo pracoviště. „Jiným místem“ se rozumí počítače v domácnostech zaměstnanců nebo osobní počítače zaměstnanců.
Použití softwaru nainstalovaného na jiném místě však musí být omezeno na práci související s interními potřebami firmy nebo s osobními školicími a vzdělávacími potřebami zaměstnanců.  
Oprávnění k domácímu užití je platné pouze po dobu platnosti předplatného příslušného softwaru a platí pouze pro počet licencí krytý smlouvou programu Subscription.
ale také:
 

To accommodate this need, the product activation technology allows an employee to install the software on a second computer owned by the employee’s company, provided it is for useaway from the employee’s usual work location, the software is used only by that employee and noother, and only one of the two copies of the software is ever in use at any one time.
Jde mi o to, jak je to s vlastnictvím počítače - zda musí jít o počítač společnosti.  

Vladimír Michl
30.05.2011, 09:46
HULA (subscription) umožňuje instalovat na soukromý počítač, normální licence jen na firmou vlastněný.
 
Viz:
http://www.cadstudio.cz/subscription.asp  (Licencování)
a
http://www.cadstudio.cz/licence.asp#FAQ (Home use benefit + Mohu si pořídit kopii...)
 Vladimír Michl2011-05-30 09:47:45

Seiner
30.05.2011, 10:09

Aha - už asi vidím. Smotal jsem HULA a druhou instalaci.Takže HULA si instalují zaměstnanci na SVÉ vlastní počítače. Chápu dobře, že když má nějaký zaměstnanec 2 počítače, oba ve vlastnictví společnosti (např. stolní pracovní stanici a notebook), může si nainstalovat na oba počítače? A jak je to v našem případě, když používáme síťové licence - půjde aktivovat jako samostatná licence na tom notebooku?

Vladimír Michl
30.05.2011, 10:50
Ne, síťová licence je jen síťová - jde ale čerpat z libovolného počítače ve vaší síti, popř. používat off-line pomocí vestavěného mechanismu "výpůjčky licence". Jediná vyjímka pro lokální verzi síťové licence je právě HULA.

Seiner
30.05.2011, 10:59
OK, děkuji. Trochu mne pořát mate ten (mnou) zvýrazněný text. Zůstávám tedy na tom, že pro souhromé počítače zaměstnanců je HULA a pro druhé počítače vlastněné společností je VPN nebo výpůjčka.

Vladimír Michl
30.05.2011, 12:48
Ano, je to tak. Ten výše uvedený text se týká případů, kdy se instaluje kopie firemní nesíťové (SLM) licence.