Zobrazit plnou verzi příspěvku: Hvězdná pěchota

Peter Jirat
04.03.2011, 13:23
Zdravím, při čtení nekterých dnešních příspěvků mne napadlo, jestli by nestálo za to vytvořit nějakou top ten tabulku krásně nesmyslných dotazů (asi anonymních). Nevím kdo by to měl zveřejňovat, kdo by o tom hlasoval, ale možná by to některé přispěvatele pošťouchlo ke trošce studia

PepaR
04.03.2011, 13:33
Krásný nápad, některé příspěvky si o to vyloženě říkají. Není to tak dávno, kdy tu jeden kolega chtěl vyhotovit projekt do školy ... hledal jsem na něj odkaz, ale nemohu jej najít.

alfred
04.03.2011, 17:32

A jéje, takovýhle nápad už tu kdysi byl. Dle mého názoru se to tehdy tak trochu zvrhlo a spis to začínalo být trapné. Stačí, že sem někdo nějakou perlu napíše jednou, ještě jí znovu vytahovat na světlo...alfred2011-03-04 18:22:17

PepaR
04.03.2011, 18:19
To je taky fakt, ale není smyslem ztrapnit tazatele (proto by to bylo anonymní), spíše pobavit v té občasné šedi projektantského dne. Navíc nemusely by to být perly pouze z CAD fóra, mohly by to být i perly z praxe ;).

Hanis
04.03.2011, 21:54
Pánové mám obrovský respekt k Vašim znalostem v programech, co se týče tohoto fóra, a předpokládám, že se vyznáte i v jiných SW.Tato anketa, hlasování nebo potupa tazatele mi přijde smutná. V jednom přízpěvku jsem psal, ža někdy tyto datazy lze vyřešit stiskutím F1, ale už vím, že je někdy  jednodušší česky vysvětlit o co jde,  než tazateli citovat odborné výrazy. Jsem v CADu samouk, ale tato anketa nebo co to máte na mysli, je mi proti srsti. Podle mě by jste byli největší vítězové Vy za svůj nápad. Je to můj názor.Já měl taky blbé dotazy, které by měly být vyhlášeny v nejlepší desítce (top ten), ale věřte mi nebo ne, rady od Vás mi pomohly víc jak ceká nápověda v programech Autodesk. Není celé cadforum zřízeno právě pro tyto případy, kde se dají vyměnit inforamce, nabídnout nápady a vyřešit problémy?. Podle Vás asi ne a je to sekta nej uživatelů.

PepaR
04.03.2011, 23:26
A máte pravdu. Holt jsme už asi zdegenerovaní a unavení, nu a občas je potřeba nás resetovat, neboli posadit na zem.Ale stejně u některách dotazů přesto zůstává rozum stát ;).

Hanis
05.03.2011, 01:20
nechtěl jsem říct, že jste zdegenerovaní, ale ve Vašich případech jde tyto lidi následovníky učit tímto způsobem, používat rozum. (si myslím, že jste vzorem všici tři v oborech).Ano rozum zůstává stát, ale já jsem taky využil v nouzi tohoto fora a pan PeterJirat a PepaR mě naučili věci na které jsem teď hrdý, že je umím a díky Vám a snažím se je uvést do praxe.

Radim Cech
05.03.2011, 12:09
Zdravím konferenci, TOP TEN mi taky nepřipadá zrovna šťastné. Vím, že se účastníci konferenci někdy snižují k "hloupým" dotazům, protože se jim prostě nechce hledat v historii, ale sám jsem toho musel využít, protože se mi prostě nedařilo najít odpověď. A tady bych se zastal těch, kteří někdy "hloupý" dotaz položí. Ono totiž někdy správně pojmenovat to, co hledám, už je sám o sobě problém. Uvedu jednoduchý příklad. Stalo se mi, že jsme si nechtě vypnul zobrazení záložek výkresového prostoru. Ale těm záložkám někdo říká "ouška", layouty, listy a kdoví jak ještě. Tak jak se vlastně máte správně zeptat. Takže se dokážu vžít do role začátečníka, který vlastně ani pořádně neví, jak problém popsat, aby se vyhledala nějaká diskuse z minula. Taky se někdy pousměji nad některými dotazy, ale v roli tazatele může být student střední školy, který hold nemá to štěstí, že by ve škole měli profi vyučujícího, kterého by se mohl zeptat a nebo samouk senior, který se prostě rozhodl, že si nenechá ujet vlak a ještě se něco naučí. Pro oba je jednodušší se "hloupě" zeptat, než dlouho přemýšlet, jak se správně zeptat, aby jim vypadly hledané rady
Takže nechme prostor raději pro občasné "hloupé" dotazy a buďme rádi, že se vůbec máme kde zeptat

Radim Cech
05.03.2011, 12:14
PepaR byl ten, kdo dal dohromady "desatero", které se docela ujalo a věřím, že mnohým pomohlo se zorientovat s úskalí práce v CADu.
Takže ten TOP TEN "hloupých" otázek by mohl navázat na "desatero" tím, že by rozšířil rady začátečníkům, aby se nemuseli "hloupě" ptát.

alfred
05.03.2011, 14:49
Na první pohled to vypadá, že by z toho nakonec mohl být dobrý nápad, na druhý mi připadá trochu nadbytečné. A. Základní dotazy jsou v "desateru". B. Pravidla a pokyny "jak se správně ptát" jsou zase tady.http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=5726http://www.cadforum.cz/cadforum/otazky.htmlC. Webů s výukou základů je taky pár. Je třeba si uvědomit, že kdokoli se může zeptat na tu samou věc normálně i hloupě. Stejně tak může být i odpověď. A dělat si srandu z člověka, který udělá překlep, nebo napíše pravopisnou chybu - komu se to někdy nestane ať hodí klidně kamenem. Někdy člověk chce hledat, ale protože neví do hledat tak nic nenajde. Příklad může být nastavení nějaké systémové proměnné - pokud uživatel netuší, že existují vůbec nějaké systémové proměnné, tak neví ani kde hledat. V každém případě myslím, že není dobrý nápad to znovu někde tahat na světlo. Pokud si někdo má chuť přešíst si nějaké debilní příspěvky, jsou jich plná fóra různě na webu (například komentáře pod články na idnes.cz se často prakticky nedají číst). Naštěstí tohle fórum je velice slušné a těch hloupých a přízpěvků je tu menšina.

Buba
07.03.2011, 12:11
Myslím si, že vysoká odborná úroveň tohto fóra spočíva hlavne v rýchlosti správnych odborných rád a návodov.
Buďme hrdí na naše znalosti v AutoCADe, ale sa nevyvyšujme nad začiatočníkov, lebo aj z nich raz môžu vyrásť a verím, že aj vyrastú noví odborníci, či už v Autodesk SW, alebo vo svojom odbore, a tiež možno raz od nich privítame dobrú radu.
Pokiaľ budeme opovrhovať ich niekedy na prvý pohľad nezmyselnými otázkami, tak ich odradíme od ďalšej návštevy CAD fóra.
Preto si občas prosím skúste odpustiť vyvýšenecké reakcie na "blbé" príspevky, lebo niekedy stačí naozaj len poslať link, alebo napísať jeden príkaz, príp. premennú, ktorú dotyčný hľadá. Sám totiž časom pochopí, aké nezmysly na začiatku písal.
 
Na záver jeden z múdrych citátov:
"Len hlupák o sebe môže povedať, že vie všetko."
 
PS: Buďme radi, že toto je najnavštevovanejšie odborné fórum a nepokazme si to.

Peter Jirat
07.03.2011, 12:43
No nic, neprošlo to.

PepaR
07.03.2011, 12:55
Nu dle mého to bylo pochopeno špatně. Pokud můžu mluvit za sebe, tak jsem měl na mysli dotazy typu: "jak donutit autocad aby za mě udělal projekt", "potřebuju opajcovat ..." atd. Nebylo a není cílem někoho zesměšnit. Koneckonců  všichni se učíme po celý život a jak bylo psáno výše role tazatelů se mohou velmi rychle obrátit. Pro mě z této diskuse plyne, že na každou věc je vícero pohledů a díky za ně.