Zobrazit plnou verzi příspěvku: iCopy

Cheff
07.05.2014, 11:48
Nenapadá Vás někoho, jak použít iCopy na díly různé velikosti řazené ZA SEBE (fintu na nepravidelné polé znám). Ale jak to sloučit s iCopyJde o to, že mám předem známý počet i jednotlivé rozteče dílů, které se poskládají za sebe s přesahem (rád byh si trochu ulehčil práci, protože změnu počtu i délek dělám každou chvíli...) Líp to vystihne obrázek.

Vladimír Michl
07.05.2014, 14:53

Myslíte něco takovéhleho? [TUBE]http://youtu.be/hRSm_lN6F-M[/TUBE]

Cheff
12.05.2014, 12:25
Bohužel ne - to je příliš "jednoduché" - já právě řeším, jestli jsem si schopen nějak "automatizovaně" pomoci, pokud znám vzdálenost jednotlivých roztečí (různá - jako výšky hrazdy v přiloženém videu), a pole potom skládat ve směru těchto polí viz obr.

Martin.Vanecek
13.05.2014, 16:14
Můžete přiložit i nějaký iso pohled-náhled?Zkoušel jsem kdysi něco takového, kdy se mi měnila délka dílů na základě délky celku.Ale tam byl každý délkou (na obr směrZ)  stejný.

Cheff
14.05.2014, 13:19
Trochu zednodušeně to je na připojeném obr. To neznámé je jak řadit proměnnou délku komponenty a pole "do sebe". Předem znám jednotlivé "rozteče i počet polí, ale nevím, zda-li by to šlo nějak jednodušeji, než to pokaždé překreslovat (při stejném počtu polí to není problém, ale jak se počet mění, je to úmorné...)

dusek
14.05.2014, 13:53
Teda přiznám se, že nejsem úlně chytrej co má být konečný výsledek, ale nepomohlo by si vytvořit řídící víceobjemový skeleton, kde by těch těles bylo např. 20 - tzn. sestava o 20 komponentách, a po zadání potřebných parametrů by při požadavku např. 12 komponent se těch 8 jenom smazalo ze sestavy? A když by bylo potřeba 21 komponent, tak by se jedna dokreslila a odvodila do cílové sestavy?

Cheff
14.05.2014, 18:38
[QUOTE=dusek] Teda přiznám se, že nejsem úlně chytrej co má být konečný výsledek, ale nepomohlo by si vytvořit řídící víceobjemový skeleton, kde by těch těles bylo např. 20 - tzn. sestava o 20 komponentách, a po zadání potřebných parametrů by při požadavku např. 12 komponent se těch 8 jenom smazalo ze sestavy? A když by bylo potřeba 21 komponent, tak by se jedna dokreslila a odvodila do cílové sestavy?[/QUOTE] Ano tak je to v současné době připraveno (tedy spíše testováno), problém je v pracnosti propojení (zde je zobrazeno jen jako "rovný pás", ale dost často potřebuji kontrolovat zahnutí = pomocí bloků, tam je náčrt dost "nestabilní" a je jednodušší kótu smazat a vytvořit znovu, než opravovat náčrt). Proto mě napadlo iCopy...

dusek
15.05.2014, 07:16
Napadá mne vytvořit dva skeletony, jeden pro rovné kusy, druhý pro zahnuté, a vše to pak hodit do jedné sestavy. Ty dva skeletony by šlo i mezi sebou svázat parametry. Případně mít předpřipraveno více typů skeletonů a vše to nějak kombinovat a skládat. Obávám se, že ale asi nebude nějaké jednoduché řešení. A mohu-li se zeptat, co má být koncový produkt?