Zobrazit plnou verzi příspěvku: Import nastavení rozvržení

Sonenberk
13.06.2012, 21:28
Dobrý den,V ACadu se mi nedaří importovat nastavení pro rozvržení do aktuálního výkresuz jiného výkresu, který je uložen na HDD stejné stanice.Po otevření dialog. okna "Správce nastavení stránek" (např. příkazvzhledstr) a po "stisku" tlačítka Importovat se otevře okno pro výběr souboru.Po výběru souboru .dwg nebo .dwt, se otevře jiné okno Import nastavení stránek.Zde jsou však všechna pole a podokna prázdná - není co importovat.Pokud výkres, který byl neúspěšně importován, otevřu ve Správci nastavení stránek,pole Název zařízení, Plotr, Rozměr výkresu vyplněny jsou. Tj. pro import používámvýkres, který "v sobě" konfigurované rozvržení má.Zkoušel jsem použít i Design Centrum a "přetáhnout" , bohužel se stejným výsledkem.Děkuji za radu a pomoc.S přáním pěkného dne Sonenberk

Vladimír Michl
13.06.2012, 22:08


Jste si jist, že v onom importovaném výkresu máte nadefinované nějaké pojmenované nastavení stránky (aby bylo co importovat)?

Buba
14.06.2012, 09:11
Pravdepodobne sa Vám zobrazuje len nastavenie Rozvrženia pre tlač. Musíte si manuálne uložiť Page setup (Nastavenie stránky) buď v okne pre plot (tlač) vľavo hore cez Add.. (Pridať), alebo cez Page Setup Manager New..
V Page Setup Manageri si viete pozrieť, či nastavenie Stránky je uložené pod názvom, alebo je to len interné nastavenie pre tlač. Sú to dve rôzne veci. Keď si kliknete v Page Setup Manageri na nastavenie stránky (modify..), tak vidíte, či ho máte uložené, alebo nie (Page Setup je buď <None>, alebo konkrétny názov. Pokiaľ je to konkrétny názov, znamená to, že ho budete vedieť načítať aj do iného DWG.

Sonenberk
14.06.2012, 21:46
Dobrý den, pane Michl,Děkuji Vám za reakci na můj dotaz.Odpověď je tedy tato:Pokud chcete použít pro právě otevřený výkres nastavení stránky tisku pro rozvržení z jinéhovýkresu, tj. použít Import, musí být nastavení stránky pro rozvržení v importovaném výkresuuloženo "pod jménem". Nestačí tedy, že je v importovaném výkresu implictní "Rovržení1"/"Rozvržení2" včetně nastavení stránky pro tisk.Uložení nastavení stránky tisku pro rozvržení pod jménem - "Pojmenované nastavení" se provede ve Správci nastavení stránek pomocí tlačítka "Nové". Otevře se dialogové okno "Nové nastavení stránky" se dvěma podokny: "Název nového nastavení stránky" a "Začít pomocí". "Začít pomocí" nabízí možnost použít již existující nastavení jako šablonu pro "nové".Zadaný "Název nového nastavení stránky" později poslouží jako nezbytný (bez něho nefunguje!) název pro výběr v okně "Import nastavení stánek" (objeví se po výběru výkresu .dwg /šablony .dwt) po stisku tlačítka Import.S přáním pěkného dne Sonenberk 

Buba
15.06.2012, 09:01
Presne tak :)