Zobrazit plnou verzi příspěvku: Importované dokumenty napříč projekty

dusek
25.11.2014, 12:33
Dobrý den,mám vytvořený v Inventoru projektový soubor. V rámci tohoto projektu mám složku Importované komponenty, kde mám díly, které jdou napříč sestavami. Abych si ulehčil práci a ušetřil jsem si proklikávání, tak jsem si chtěl vytvořit dílčí projekt. Nastavení projektu je v pohodě, akorát jsem narazil na problém, že komponenty z oné složky Importované komponenty jsou již "mimo dosah" projektu. Zkoušel jsem najít něco v nastavení projektu, jestli nejde upravit cestu do Importovaných komponent, ale nic jsem nenašel.Nesetkal jste se s tím někdo? Jak toto mohu řešit? Řešení s Obsahovým centrem není v tomto případě vyhovující, protože se jedná o konrétní díly a nemá smysl kvůli tomu vytvářet kompletní nové rodiny. Pokud ovšem bude řešení pouze OC, tak mi nic jiného nezbude.Děkuji za tipy,V.D.

Ľubomír Pápay
25.11.2014, 13:00
No neviem či som to správne pochopil...hlavne preto že riešenie ktore ma napada je tak jednoduché...Ak si vytvorým podadresár v adresári StandardParts, kde si tieto importované prvky vložím, budú prístupné pre akýkoľvek projekt...ale to asi viete aj vy že...

dusek
25.11.2014, 13:08
Teď tomu asi zase nerozumím já. Adresářem StandartParts myslíte Importované komponenty? Normálně mám Importované komponenty v umístění "...\Data\Importované komponenty", kdy projektový soubor mám ve složce DataDalší projekt mám v umístění "...\Data\AHE\OH201\OH201 - HEA", což znamená, že ty Importované komponenty jsou v nadřazené složce.Kam tedy mám co umístit?

EuroTec
25.11.2014, 13:27
Máte dvě možnosti:1. Nastavit vyhledávací cesty skupiny - pak se soubory chovají jako by byly v projektu2. Namapovat složku jako knihovnu - pak soubory nejdou z projektu editovat.My používáme dvě knihovny. Baugruppen, kde máme celé konstrukční celky a Agregáty, kde máme stažené čerpadla, převodovky atd. Obě tyto složky jsou na serveru, tudíž pro všechny na stejné adrese.

Ľubomír Pápay
25.11.2014, 15:19
Prakticky, Eurotec to vysvetlil...

EuroTec
25.11.2014, 15:31
Pro rychlejší přístup v rámci projektu stojí ještě za zmínku "Často používané podsložky" sem nastavujeme cestu na adresář, kde máme výkresovou dokumentaci.

dusek
26.11.2014, 07:49
No, včera odpoledne jsem na Vaše rady koukal jako husa do flašky. Ráno moudřejší večera, malá nápověda od Autodesk Knowledge a problém vyřešen. Navíc jako bonus Často používané podsložky. Pánové, dvakrát díky.