Zobrazit plnou verzi příspěvku: Infraworks > Formit > Revit

Peter Jirat
14.07.2020, 14:38
Jaká jsou omezení Formit Converter v Revitu, pokud chci naimportovat vygenerovaný model z Infraworks přes FormIt do Revitu? Padá to na počet hran, pak na další chyby a nakonec nic nenačte. Jedná se o zastavěný pozemek o několika ha. Kde zjistím, kolik hran má naimportovaný model ve FormIt z Infraworks, kvůli jeho možnému následnému rozdělení? Přes *.sat nebo *.skp to do Revitu načtu, ale doufám, že import toho modelu "přímo" z FormIt bude kvalitnější.

Vladimír Michl
21.07.2020, 06:11
Spíš bych doporučil nějaký "dospělejší" formát, např. export do FBX a následně buď přímý import (AutoCAD) nebo přes Navisworks a NWD do Revitu (koordinační model).

Peter Jirat
21.07.2020, 15:28
Jo, to je lepší cesta, myslel jsem že přes ten FormIt dostanu něco bližšího Revitu, ale takto to stačí, navíc to lze i říznout, takže OK.¨Ale dotaz k Infraworks - dokážu při generování modelu z mapy někde nadefinovat, že nechci koleje, stačí mi jen obrys tělesa, koleje a pražce jsou zbytečné, navíc v některých detailech trochu "směšné" - koleje kolmo vzhůru apod.

spackovaE
21.07.2020, 17:47
Dobrý den,v model builderu nelze určit, které entity načítat nebo vynechat. Navíc program negeneruje samostatně železniční těleso a jednotlivé kolejnice. Načte si pouze osu koleje a k ní přiřadí styl jednokolejné trati. Nejrychlejší asi bude změnit styl železnice, tak aby kolejnice a pražce nebyly vidět. Přikládám obrázek

Peter Jirat
22.07.2020, 21:33
To naprosto stačí, díky.

Peter Jirat
02.08.2020, 18:47
Ještě by bylo dobré doplnit tento proces o JTSK souřadnice. V IW si je mohu nastavit, ale při přenosu přes NW a koordinační model do Revitu se mi někde ztrácí (nebo mi nefunguje zarovnání souřadnic koo modelu na sdílené souřadnice). Je možno tento proces trochu popsat?