Zobrazit plnou verzi příspěvku: Instalace starého Autocadu

JKA
26.08.2021, 16:36
Dobrý den,na starém PC mám funkční licenci Autocad LT 2014, kterou jsem měl zakoupenou ještě v krabicové verzi na DVD. Jelikož tento pc již jen chytá prach, tak bych rád licenci používal na osobním ntb pro domácí použití (pro pracovní účely již máme pronájmy aktuálního cadu). Ntb na který chci instalovat tento Autocad již nemá DVD mechaniku, lze Autocad LT 2014 někde oficiální cestou stáhnout a následně přenést licenci ? Nebo musím sehnat usb mechaniku a nainstalovat to přes DVD klasickým způsobem.Děkuji.

Vladimír Michl
26.08.2021, 17:21
Problém nebude v instalačním médiu, jako spíš v podpoře OS a v aktivaci licence - starší verze nejsou kompatibilní s novými Windows ano vám je Autodesk už asi nezaktivuje - viz https://blog.cadstudio.cz/2019/07/podpora-starsich-verzi-autodesk-software.htmlAle jestli máte pronájmy, můžete si bezevšeho nainstalovat a používat vaší aktuální licenci z práce (je asi na 3 PC, ne souběžně). Stačí se přihlásit vaším Autodesk ID.

JKA
26.08.2021, 17:37
Rozumím, často ale v práci nechávám pc v režimu spánku, kvůli nedodělané práci a mezi záložkami nechávám i otevřený Autocad, v tom případě by mi doma nešel spustit ?Když píšete, že mohu, ale ne souběžně...? Škoda té 2014... myslím, že pro mé potřeby je to dostatečné a případně bych si nové soubory převedl do starší verze...