Zobrazit plnou verzi příspěvku: INV iba na notebooku

Ľubomír Pápay
07.08.2013, 08:47
Pekný deň všetkým,mám 4ročnú pracovnú stanicu HP Elitebook 8540w s procesorom i5, 4GB RAM, Win 64. Kúpil som ho hlavne k vôli "editovaniu" na cestách. (robím v Inventore)Ako hlavnú stanicu používam skladačku s WXP32, procesorom Intel Core2 Quad Q9450, RAM 3G, ATI FireProV5800(FireGL). Tá má 5rokov.Zistil som že pre INV13 je už ten noťas výkonnejší, dokonca aj grafika je porovnateľná, teda nie či do krásy ale dá sa s ňou robiť...Takže teraz riešim otázku, či sa dá trvalo fungovať s mobilnou stanicou a používať ju ako jediný počítač aj na prácu v 3D. Neviem posúdiť riziko z hľadiska morálneho opotrebenia a možnosti upgradovania hardvéru, spoľahlivosti (predsa len, prenášaný stroj z miesta na miesto asi nevydrží to čo stolová mašina...) atď.Používa niekto z Vás na serióznu prácu v INV iba noťas?Vďaka

KTrefný
07.08.2013, 10:12
Já mám na Inventor skoro stejnou mobilní stanici, jen novější. V práci se jen připíchnu na monitor, síť a klávesnici s myší (3D myší). Stolní stanici nepotřebuju. Je tam asi větší riziko že mi notebook někde upadne nebo mi ho někdo ukradne, ale data zálohuju.

dusek
07.08.2013, 10:31
Já mám HP 8540w, i7, 8GB, win 64 bit, 4 jádra. Pracuji pouze na ntb a víceméně bez nějakých větších potíží. Po přechodu z pevné stanice sem zaznamenal drobné zpomalení reakcí příkazů, ale to bylo maximálně do vteřiny, šlo spíš o zvyk. Jinak v práci připojím myš, 3D myš, klávesnici a monitor a ntb používám jako druhý monitor. K ntb jsem musel časem pořídit chladící podložku, protože se ntb přehříval, ale s kvalitní podložkou to je v pohodě. Nepěkný problém ale nastal při přechodu na novější verzi INV, kdy zrušili podporu pro moji grafickou kartu, takže s tím byl trošku problém, ale teď pracuji bez nějakých problémů.při přechodu bych přemýšlel nad tím jak složité sestavy budete vytvářet, aby to na ten ntb nebylo přeci jenom hodně, ale jinak si myslím, že pokud pracujete takto na dvou stanicích, tak je přechod na ntb správnou volbou.