Zobrazit plnou verzi příspěvku: INV-Presah osi na kolene

Ľubomír Pápay
28.04.2016, 10:05
Pekný deň,dalo by sa nejak presvedčiť INV aby v prostredí výkresu pri vkladaní osi medzi dva sústredné oblúky (typický príklad je potrubné koleno) neaplikoval presadenie/predĺženie osi voči danému objektu? Alebo, keby už ten výbeh nebol oblúk ale priamka - dotyčnica v poslednom bode oblúku.Pri rovných objektoch je to v poriadku, dokonca je to žiaduce, ale pri oblúkoch to nepripomína technický výkres ale nejaké náčrtky "umelca"...uploads/70/os_kolena.pdf

raspi
28.04.2016, 10:31
V Solidworksu šlo nastavit jiné než předem definované přesahy pro každou osu zvášť. V Inventoru to buď řeším metodou "náčrtek umělce", nebo osu nakreslím jako skicu, což je ale docela pracné a né zrovna spolehlivé pro případ editace tvaru kolena.

krupicka
28.04.2016, 13:13
Dobrý den, já se obávám, že toto nijak změnit nepůjde. Při kreslení osy se používá styl totožná jako pro středový kříž, tedy Středová značka. Ve 2016 však změny ve stylu středová značka nemají vliv na přesahy os. Alespoň se to u mě takto chová. Při kreslení středových značek to funguje korektně podle zadaných rozměrů v této tabulce, u os toto však upravit nejde.

Cheff
28.04.2016, 13:43
Zkus si osy nastavit takto - na původních výkresech nám to fungovalo... - Kupodivu to ovlivňoval snad parametr D... (už si jen pamatuji, že to bylo něco "zcestného" rozhodně ne to co by se z obrázku dalo odhadnout ) Bylo to nastavení opravdu na "čerchovanou" (s tečkou) a krátké přesahyPřípadně druhý styl byl to samé jen "C" na 2,5mm (ale šlo o starší verzi 2010)

Lubomír Polesný
29.04.2016, 09:37

Dobrý den, jen připomínka:Pokud máte vymodelovanou trasu potrubí pomocí modulu Trubky a potrubí Inventoru Professional, tak je možné ve výkresu zobrazit osy trasy:RMB na sestavu trubek a potrubí a volba "Zahrnout osy trasy".  

Ľubomír Pápay
29.04.2016, 10:10
Nie, nie, ten modul vôbec nepoužívam. Mám vlastnú databázu tvaroviek a trasy si pekne manuálne skladám k obrazu svojmu...Ja mám rád slobodu

Cheff
09.05.2016, 13:11
[QUOTE=Lubomír Polesný] Dobrý den, jen připomínka:Pokud máte vymodelovanou trasu potrubí pomocí modulu Trubky a potrubí Inventoru Professional, tak je možné ve výkresu zobrazit osy trasy:RMB na sestavu trubek a potrubí a volba "Zahrnout osy trasy".  [/QUOTE] - Tak to taky pořádně nefunguje... - zahrne tam vše z náčrtu, takže i pomocné hrany, konstrukční osy atd. - Neboli na první pohled pěkný v reálu špatně použitelný! Pokud rád rozhodujete kudy povedete potrubí a nenecháváte to na tom zběsilém automatu...Jako potrubku bych nezatracoval, ale musí se DOST korigovat! Pak budete jejím pánem (ikdyž se Vás vytrvale bude snažit přesvědčit o opaku ) a bude šetřit čas.

Lubomír Polesný
10.05.2016, 18:09
[QUOTE=Cheff] [QUOTE=Lubomír Polesný] Dobrý den, jen připomínka:Pokud máte vymodelovanou trasu potrubí pomocí modulu Trubky a potrubí Inventoru Professional, tak je možné ve výkresu zobrazit osy trasy:RMB na sestavu trubek a potrubí a volba "Zahrnout osy trasy".  [/QUOTE] - Tak to taky pořádně nefunguje... - zahrne tam vše z náčrtu, takže i pomocné hrany, konstrukční osy atd. - Neboli na první pohled pěkný v reálu špatně použitelný! Pokud rád rozhodujete kudy povedete potrubí a nenecháváte to na tom zběsilém automatu...Jako potrubku bych nezatracoval, ale musí se DOST korigovat! Pak budete jejím pánem (ikdyž se Vás vytrvale bude snažit přesvědčit o opaku ) a bude šetřit čas.[/QUOTE]
 Dobrý den, Tento příkaz (volba) zahrne pouze trajektorii trasy, takže žádné pomocné hrany a konstrukční osy by se neměly objevit.Máte nějaký příklad, kde to nefunguje (tedy funguje, jak píšete)?