Zobrazit plnou verzi příspěvku: Inventor 2008 -kótování v sestavě

Mrázek
25.10.2007, 09:24
Při kótování v sestavě se kolegovi stalo, že se mu vytvořila jakoby kóta "v prostoru" (hrana vůči rohu nějakého nálitku). Takže hodnota kóty odpovídá nikoliv promítnutému rozměru, ale skutečné prostorové vzdálenosti a kóta je scuklá (šipky i číslo ... jakoby se použil užší font). Čím se dá toto chování ovlivnit?

ssmiga
25.10.2007, 09:29
Novinkou verze 2008 je možnost kótování i v axonometrických pohledech, ale v pravoúhlých průmětech by k tomu dojít nemělo. Jediné co mě napadá, že základní pohled není zcela pravoúhlým průmětem, ale je tam určité minimální, jinak nepozorovatelné, natočení....?? Mě osobně se to zatím nepřihodilo.

Lubka
25.10.2007, 10:09
Dobrý den, mě se to stává, pokud jako výkresový pohled zvolím aktuální (a sestava je "příznivě" natočená). Nejde pak o pravoúhlý průmět a inv mi tam sází kóty jak jste popsal. V pravoúhlém průmětu se mi to dosud nestalo. 

Mrázek
25.10.2007, 10:13
Už jsem na to přišel ... cituji z Helpu:
Tip: Použijte místní nabídku výkresového pohledu k nastavení typu kót vytvářených ve výkresovém pohledu. Vyberte Typ obecné kóty > Promítnutá k vytvoření kót promítnutých do roviny listu, nebo vyberte Typ obecné kóty > Skutečná k vytvoření skutečných kót umístěných v rovinách modelu. Implicitně je typ kóty Promítnutá vybrán pro ortografické pohledy a typ Skutečná pro isometrické pohledy.
 
Díky ssmigovi za "nakopnutí".