Zobrazit plnou verzi příspěvku: inventor 2011

emanuel1200
09.11.2011, 08:40
Dobrý den,vytvořím sestavu z několika součástí a uložím.Dám otevřít vybranou sestavu se součástmi a v tomto okamžiku přejmenuji jednu ze součástí.a kduž otevřu sestavu tak nejde ptotože to nemůže najít přejmenovanou součást.Jde součást přejmenovat  tak abx šla otevřít sestava s přejmenovanou součástí?

VlJanecek
09.11.2011, 09:05
Jak jste tu součást přejmenoval? Nesmíte jen přejmenovat soubor na disku. Použijte Design Asistent.

mira.k
09.11.2011, 09:48
Já například díly na disku přejmenvávám. Hodí se mi to, když mám podobný díl, chci využít jeho model a výkres abych si ušetřil práci. Celkem dobře to funguje. Pokud přejmenujete soubor na disku před otevřením sestavy tak při její otvíráni musíte vyřešit odkaz na díl, zadáte novou cestu a je to. Chce to trochu opatrnosti, pokud využívám i výkres, ale vyplatí se mi to.

dusek
09.11.2011, 11:23
Je potřeba si uvědomit, že Inventor pracuje s odkazy na umístění. Pokud přejmenujete podsestavu, logicky pak Inventor nemůže najít onu sestavu v dřívějším umístění pod dřívějším jménem. K práci se soubory (přejmenovávání, přesování ve složkách, ...) existují programy jako Autodesk Vault nebo jak bylo zmíněno Design Assistant. Přejmenovat soubor "na tvrdo" na disku lze, po otevření vrcholové sestavy Inventor zahlásí chybu o tom, že nemůže najít původní soubor v původním umítění a zeptá se na nový název a nové umístění (vyskočí výběrové okno). Hrozí tu ale, že narušítě nějaké vazby mezi sestavami. Osobně bych se tomuto vyhýbal a používal Vault nebo Design Assistant.

kosulic
14.11.2011, 09:45
Není nic jednoduššího než otevřít sestavu a zvolit "sestava---produktivita---uložit a vyměnit součást" pak sestavu uložit (takto lze měnit i podsestavy, jen musíte být vždy na úrovni hlavní sestavy).
Při přejmenování na disku se u starších verzí stávalo, že se přestal měnit název součásti v ivlastnostech. Zůstal tam původní.