Zobrazit plnou verzi příspěvku: Inventor a Microsoft IE

roice
05.09.2011, 08:36
Dobrý den,lze někde Inventoru říct aby nepoužíval k on-line službám internet Explorer od Microsoftu. Nastavení výchozích programů ve Windows7, ať už "Nastavení výchozích programů" tak i "Vlastní nastavení počítače a přístupu k programům" je nastavené aby využívalo Google Chrome a Inventor si tvrdošíjně vždy otevře IE.Pominuli-to že IE je mizerný prohlížeč a že při svém otevření se snaží přepisovat výchozí hodnoty, aby nutil uživatele jej používat. Navíc pokud IE člověk čásek neotevře tak na něj pak vyskočí pár okýnek s různým balastem od Skypu počínaje Javou konče. Stačí pak jednou hloupé u kliknutí a člověk má na půlhodinky co dělat.Jde tedy někde Inventoru říct aby IE nepoužíval a držel se výchozího nastavení systému.

Vladimír Michl
05.09.2011, 08:52
Interner Explorer je součástí systémových požadavků Inventoru (viz). Je proto nutný pro používání některých funkcí Inventoru (stejně jako např. Excel).
 
Preference prohlížeče jsou individuální záležitostí, ale zrovna z vámi uvedených prohřešků bych MSIE nevinil - Skype i Java jsou funkce třetích stran a nastavení výchozích hodnot je myslím v MSIE podobně "důrazné" jako u Firefoxu nebo Chrome.

roice
05.09.2011, 09:25
Ano Bohužel. Nemá smysl zde rozebírat kvality nebo zápory IE, na toto téma bylo napsáno víc než dost. Důležitá informace je že to nastavit nelze a je třeba s tím počítat, Inventor čas od času udělá něco co slušně vychovaný software nedělá.