Zobrazit plnou verzi příspěvku: Inventor a Skype

Kmasek
15.05.2009, 14:53
Dobrý den, mám podezření, že mně skype nějakým způsobem zpomaluje Inventor. Už i při instalaci jsem musel vyřadit u skype port 80.
Mám odinstalovat skype?
Je mé podezření oprávněné?
Děkuji

Martin Rebenda
15.05.2009, 15:00
Myslím, že jste vedle jak ta jedle :). Je fakt, že to dělá problémy při instalaci, ale inventor při standarním běhu by neměl zpomalovat. Co si tak matně pamatuju tak ICQ ve verzi 5 nebo 5.5 když se nedokázal připojit ke svému serveru, tak zahltil procesor svým během na 98%... Podíval bych se na běžící procesy...

Peter M.
15.05.2009, 15:20
nejvice zpomaluje inventor ekrn.exe (50-98%), coz je jadro NOD32 - vzdy kdyz spustim Inventor tak to vyskoci do tech uvedenych hodnot. Prozatim jsem musel ten antivir odinstalovat... neni to i u vas?

pepet
15.05.2009, 16:29
Niesom si 100% isty svojim tvrdenim ale ked sa prideli vynimka (pravidlo ) NOD-u aby nekontroloval dany adresar + pripony suborov tak by to malo prestat. Nastavenie Rezidentna ochrana, Vylucenia.

robio_sk
15.05.2009, 17:34
Skype by Vam nemal spomalovat vyrazne pocitac. Samotrejme ze technologia Skype je postavena na tom, ze Skype aj pri Vasej necinosti bude zaberat niekolko prostriedkov. Problemom u Skype a u mna osobne tiez je kolizia portov pre server a sluzbu obsahoveho centra EDMS sluzba, kedy sa Vam pravidelne nemusi podarit prihlasit do Obsahoveho centra a pod. Problemom je vypnuta sluzba EDMS, co si koniec koncov aj viete pozriet prikazom services.msc a uvidite vypnutu sluzbu, ktora sa pre koliziu so Skypom hned po zapnuti aj vypne. Riesenie je v nastaveni programu Skype. Menu Nastroje- Nastaveni- Rozsirene- Spojeni a odskrtnine volbu pouzit porty 80 a443 jako alternativni pro prichodzi spojeni. Tym sa Skype vs Inventor vyriesi. Vynimky suborov Inventora v nastaveni antiviru su samozrejme nutnostou, mozte zrusit aj sluzbu indexovanie Windowsu takmer vsetko po spusteni co nepouzivate, prikaz msconfig. Ja mam zapnuty len Antivir po starte. Dalej mozte uplne potlacit graficke orgie Windowsu s nastavenim na vykon Control panel- System- Spresnenie - Vykon -Vyzualne efekty - Nastavit s cielom dosaihnutia najlepsieho vykonu. Tiez mozte vypnut automaticke prehladavanie zdielanych priecinkov siete, to spomaluje tiez. 

Rumisch
16.05.2009, 10:54
[QUOTE=Peter M.]nejvice zpomaluje inventor ekrn.exe (50-98%), coz je jadro NOD32 - vzdy kdyz spustim Inventor tak to vyskoci do tech uvedenych hodnot. Prozatim jsem musel ten antivir odinstalovat... neni to i u vas?[/QUOTE]

Mal som podobny problem, ale s internetom. Asi po 10 minutach prehliadac uz nedokazal najst ziadnu stranku. Predtym som instaloval Smart Security 4 (NOD). Problem som poslal na ESET. Za den prisiel opravny balik a problem bol odstraneny.