Zobrazit plnou verzi příspěvku: Inventor na dvou monitorech

IvoBe
20.06.2014, 09:15
Máte s tím někdo zkušenosti? Inventor 2014 a Windows 8.1Jde mi hlavně o zobrazení rozpisky v sestavě. Rozpisku přetáhnu (a roztáhnu) na druhý monitor, hezky si ji upravuji, potud OK. Nicméně okno rozpisky není moc "samostatné", stačí sáhnout do sestavy (třeba něco změřit) a rozpiska mizí... Ne že by mi zásadně vadilo, jde mi o to, jestli pro používání dvou monitorů existují nějaké vychytávky. Jinak přetáčet zrak a ostřit na druhý monitor taky není nic moc. Prostě si jen tak trochu hraji...

mr.chain
20.06.2014, 15:33
Já to mám tak, na jednom monitoru mám inventor a na druhým ekonomický software, outlook, IE, atd.Je to výhodný v tom, že mám před sebou otevřený výkresy a k tomu dohledávám podklady hned vedle.Zkoušel jsem i Inventor na dvou monitorech, tak že na jednom modelovací plochu a na druhým lišky a ribony, ale tam jsem měl problém, že se mi dialogový okna zobrazovaly mimo modelovací plochu, což bylo divný a pořád jsem je přetahoval zpět. Ale byl to inventor 2010, tak už je to třeba jiný, nevím.

mr.chain
20.06.2014, 15:40
Jo ještě takovej postřeh, potkávám čím dál více IT pracovníků, co mají problémy se strabismem/šilháním,  a to takovým že je těžké odhadnout kam se dívají. Tak doufám, že to není od práce na dvou monitorech.Nepíšu to pro srandu, ale spíš kvúli zamyšlení, jestli to není příliš vysoká cena za vysoké pracovní nasazení.

EuroTec
20.06.2014, 15:58

Je dost důležité mít oba monitory totožné, aby se nemuselo přeostřovat a otáčecí židli. Hovořím z vlastí zkušenosti. Jinak oči už mám zkažené dávno ještě z elektronkového monitoru.