Zobrazit plnou verzi příspěvku: Inventor: pravidlo iLogic pro výkresy

madep
09.02.2017, 19:06
Mám už dlouho myšlenku, vytvořit pravidlo, které by při vkládání nového listu aktivovalo dialog, kde by se dalo vybrat, za jaký stávající list chci nový list umístit a umožňovalo přesouvat listy, například tím, že bych zadal, chci list 46 umístit za list 28 a nemusel bych je přesouvat ve stromu. Ale nevím jak na to.

Navara
13.02.2017, 09:45

Tohle nebude úplně jednoduché, protože iLogic ani Inventor neposkytuje událost pro vložení listu. Takže jedinou možností je vytvořit si vlastní nástroj pro tvorbu listu (příkaz) a během něj vyřešit požadované úpravy.Další problém je v tom, že výkresové listy nemají možnost vlastního řazení a je nutné to dělat přes uzly stromu. V podstatě simulovat přetažení myší.Navíc nevím, proč používáte tolik výkresových listů. Neumím si představit součást/sestavu, na kterou bych potřeboval 46 listů. Pokud je to celá sada výrobní dokumentace pro jednotlivé díly v sestavě, tak stejně narazíte při použití Vaultu na velké problémy.Z toho důvodu si myslím, že tenhle nástroj nemá cenu.

madep
21.02.2017, 19:58
Děkuji za odpověď. Naše výroba je dost specifická a není nic neobvyklého, že máme až 65 listů. Ale pokud je to komplikace, tak se nedá nic dělat.