Zobrazit plnou verzi příspěvku: Inventor vs Showcase

dusek
10.01.2012, 22:31
Dobrý den,dostal jsem za úkol vytvořit nějaký obrázek našeho výrobku, nějaký 3D model, co by se dal dále prezentovat. Vzhledem k tomu, že doba je dál a už nestačí sejmutí obrazovky v Inventoru, rozhodl jsem se zkusit program Autodesk Showcase. Načetl jsem sestavu a vzniknul mi problém. Program mi nenačetl díly z Obsahového centra. Nevíte jak či kde nastavit aby mi Showcase zobrazoval sestavu i s díly z OC? Další zádrhel je ve změně pozadí, at zkouším, jak zkouším, nemůžu nikde přijít na to jak změnit pozadí. Pokud máte někdo nějaké tipy jak model "upravit", za každou radu budu rád. Stačí nějaké obyčejné zobrazení. :-)Díky za jakoukoliv raduV.D.


Vladimír Michl
10.01.2012, 22:59


Ty díly byly v projektu dostupné? Jaké jste použil nastavení importu (LOD)? Pozadí nastavíte pomocí Environment (stisk "E", resp. Story > Environment).

dusek
11.01.2012, 07:45
Ano, v projektu v Inventoru jsou tyto díly normálně přístupné. Teď mne napadlo, že ty díly jsou v naší podnikové normě, tzn. že je máme upravované, jestli to na to nebude mít vliv.Nastavením importu myslíte 006-1LOD-High?Na toto nastavení jsem narazil, nešlo mi to změnit, už jsem na to přišel jak to i změnit. :-)díky

hoboj
11.01.2012, 07:52
Pokud se v Inventoru nastaví dobře render a světla, tak z toho vyleze taky pěkný obrázek.
 
Samozřejmě pro barvu materiálu a několika násobné verze je lepší ShowCase.
 
Pokud chcete i díly z OC zvolil bych export celé sestavy do jiného formátu a potom ho načíst do ShowCase, funguje to stejně ;) a nebudete muset pátrat, kde máte jednotlivé díly.

dusek
11.01.2012, 08:18
S rendrerovanim v Inventoru jsem dělal jen parkrát a nějak moc mne to nenadchlo. Vzhledem k tomu, že jsem pokaždé renderoval velkou sestavu, tak to byl běh na dlouhou trať. Pro moje potřeby se mi zdá Showcase jako ideální nástroj, celkem jednoduchý, čitelný.Jsem tlačen časem, takže to nemám prostor vyzkoušet, ale mám pocit, že když převedu sestavu do jiného formátu, tak se mi vytvoří jeden soubor, je to tak? Pak bych ztratil možnost si v Showcaseu u jednotlivých dílů vypínat viditelnost a pracovat jen na nich. Ale jak říkám, nemám prostor si to vyzkoušet.

dusek
11.01.2012, 08:19
Pak mám ještě jeden problémek, dokážu si změnit barvu těles, ale nemůžu přijít na to jak změnit barvu jenom plochy. Například kdybych chtěl u plechu jednu stranu bíle a druhou stranu černě.


hoboj
11.01.2012, 08:36
Ano jeden soubor Vám to vytvoří, ale i v tomto souboru jsou jednotlivé dílce. Uložte např. do *.step a potom nahrajte do Showcase, pokud by se to chovalo, jako jedno těleso. Pak nahrejte tento *.step soubor zpět do Inventoru a potom uložte pod pomocnou sestavu. Naimportují se Vám tam jednotlivé díly, se kterými můžete dále pracovat v ShowCase.
Nebo to lze udělat pomocí odvození sestavy (Derive) a zadat tam, aby se zachovaly přesné tvary modelů a jste na stejném výsledku.
 
Záleží jen na Vás, jakým způsobem se k tomu potřebujete a chcete dostat
 
Rychlejší je to nahrání do toho *step souboru

dusek
11.01.2012, 08:57
Rozumím, chápu, leč v tuto chvíli bych to spíš potřeboval dostat ty díly z OC, protože už to mám nějakým stylem rozpracované a nerad bych začínal znovu ... :-)

Luboš Petr
11.01.2012, 10:42


Dobrý den, je to jen o nastavení projektu Inventoru - když dáte v Showcase New/ záložka New scene, dále vyberete Inventor, taj je zde již dále průvodce importem, kde se dá nastavit projektový soubor (ipj) Inventoru. A ten již obsahuje cesty na knihovnové díly.  

dusek
11.01.2012, 11:10
Dobrý den,projekt nastavený mám, ale i tak mi to zobrazilo bez dílů z OC. Nemůže na to mít vliv, že máme OC na serveru?Zkusil jsem otevřít jinou sestavu na jiném počítači a opět se nezobrazili díly z OC.


hoboj
11.01.2012, 11:54
Zkuste udělat Pack and GO a potom znovu načíst.

dusek
11.01.2012, 14:45
To je ale stále obcházení problému. Rád bych aby to fungovalo tak jak má ...


hoboj
11.01.2012, 14:46
To ano, ale pokud to potřebujete teď hned a nevíte jak na to, jak se musí brát varianty v potaz ;)