Zobrazit plnou verzi příspěvku: iSoučást - sestava - zbytečné soubory

jeniksedlacek
17.05.2019, 08:29
Dobrý den,prosím, je normální, že když si udělám iSoučást, kde mám nadefinované množství variant jediné součástky, že když potom vytvářím sestavu, tak se mi založí složka, která se jmenuje stejně jako název souboru s iSoučástí a do ní se vytváří samostatné IPT soubory těch rozměrových variant, které vkládám do sestavy z té iSoučásti?Přijde mi to, že potom je zbytečné vytvářet iSoučást, když stejně se mi na disku hromadí soubory.Nedá se to vypnout?DěkujiHonza

Navara
17.05.2019, 09:17

To není chyba, to je vlastnost. Inventor potřebuje samostatní ipt pro každou variantu. Jednodušší je to potom například při výměně jedné varianty za druhou. Toho, že byste měl méně souborů na disku nedosáhnete.

jeniksedlacek
17.05.2019, 12:57
Děkuji za pomoc.Ty soubory, co si Inventor vytvoří při vkládání do sestavy mi jsou ale k ničemu, protože stejně jakoukoliv úpravu musím udělat ve zdrojovém souboru iPrvku. Obráceně to nefunguje, že bych upravil jeden soubor a Inventor by pochopil tok mých myšlenek :-) a doplnil by to  do iPrvku. Nebo se aspoň zeptal....Třeba bych doplnil díru a on by ke všem ostatním variantám to nastavil jako vypnutou část,...To je blbost.

Radek001
20.05.2019, 07:34

Může se Vám to zdát jako blbost, ale mě se to zdá jako to nejlepší možné.Mám / udělám jednu iSoučást a z ní se mi utvoří spusta variant. Ušetří mi to práci s kopírováním, tvorbou pořád dokola. Když potřebuji jiný rozměr, doplním. A kdž potřebuji udělat nějakou změnu, tak si prostě udělám kopii / novou iSoučást, kde mám potřebné změny. Nehrozí "rozhození" původních sestav. Inventor totiž funguje tak, že sestava se odkazuje na konkrétní soubor dílce / podsestavy. Proto ty ipt soubory potřebuje (narozdíl od ACADu, sestava Inventoru ty entity podsestav nemá v sobě).