Zobrazit plnou verzi příspěvku: iVazba

Mambo
27.02.2010, 16:08
Dobry den,
casto delam sestavy kde jsou vsechny dily zavazbene na pocatek (vychazi z jednoho souboru), doted jsem to delal rucne vazbou stejny smer na zakladni roviny, ale uz me to vcelku leze krkem tak sem si rikal ze by to mohly vyresit iVazby (moje predstava byla takova ze v prvni soucasti co budu vkladat vytvorim tri iVazby a stejne tak v dalsich soucasti co budu vkladat potom, nastavim i seznam shod aby jako na sebe docvakly) to me funguje u prvni soucasti a jedne dalsi vlozene, ale pak uz nic proste to ignoruje ze bych chtel treba vlozit dalsi soucast a zavazbit to ivazbama. Nevi nekdo jestli to jde nejak inteligentne obejit ? Abych si proste vlozil jeden dil s iVazbamy a pak uz jen hromadne vlozil treba 20 dalsich dilu co by proste a jednoduse docvakly ? Inventor ma jeste v zasobe vazbu "sada vazeb"  (zalozka se jmenuje nastaveni vazby) a ta me taky velmi ignoruje proste nemuzu nic vybrat ... to je fakt k vzteku.
Dekuji za kazdou pomoc.
Jakub Vitík
 
EDIT: Tak uz jsem prisel jak na tu sadu vazeb, musim si vytvorit vlastni souradny system ... tajne sem doufal ze by to mohlo pracovat uz se zakladnim.Mambo2010-02-27 16:33:49

horalek
01.03.2010, 08:02
Pro vazbení součástí na počátek je v Inventoru možné na jedno kliknutí a to pomocí dvou příkazů. "Umístit do počástku komponenty" a "Ukotvená a kořenová komponenta". První příkaz umožní vložit a zavazbit jeden díl na druhý (počátky na sebe). Druhý příkaz pak vezme díl, umístí na počátek souřadného systému a ukotví.
Příkazy najdete v pásu karet "Sestavení" -> "Produktivita"
 
 

Mambo
01.03.2010, 10:00
Moc dekuji, ten druhy prikaz je presne co jsem potreboval.