Zobrazit plnou verzi příspěvku: iVlastnosti iSoučásti

dusek
10.11.2014, 12:29
Dobrý den,mám přebranou iSoučást dřevěného hranolu. Můžete mi někdo poradit jak dostanu do jednotlivých poddílů vlastnosti o rozměrech?Děkuji,V.D.

Cheff
11.11.2014, 08:18
Podle toho kam, ale jestli budete mít správně exportováno, tak stačí do iVlastnosti klasický zápis =<XY> (XY je přímo parametr modelu, jen musí být exportován)Edit: Nahráno ipt - zkuste si z něj exportovat jednotlivé výskyty a podívejte se do Skladového čísla... - předpokládám, že jste měl na mysli toto. PS: buď to do rodiče jen "dopsat" a proaktualizovat a pokud to nepomůže, tak bych to "natvrdo" zapsal do iVlastností jednotlivých velikostí (vzorec) - lze hromadně např. z Total CMD nebo sestavy...Export.iptCheff2014-11-11 08:31:15

dusek
12.11.2014, 09:09
Děkuji, do vytvořených dílů se mi podařilo vyexportovat uživatelské vlastnosti, ale nedařil se převést i Popis, takže jsem musel do každé komponenty popis dopsat. Pak už vše fungovalo jak má.

EuroTec
12.11.2014, 09:40
Další možnost je publikovat i součást do obsahového centra - tam se dají dělat s atributy hotové zázraky.(poskládat z čeho chcete, mapovat na co chcete atd)

dusek
12.11.2014, 09:43
Ano, tuto možnost znám a používám ji. Bohužel toto je věc, co jsem přebral a bohužel to není v mnoha ohledech dotažené. Takže musím postupně některé věci dodělávat na již vytvořeném.

Cheff
12.11.2014, 11:30
Už jsem si vzpomněl (trochu pozdě, ale přece) - na proaktualizování iVlastností jsem používal připravenou sestavu, kde jsem měl naházené všechny, členy rodin. Při aktualizaci iVlastností bylo nutné na chvíli upravit model (změnit objem) - teprve potom zapsal i nově dopsané iVlastnosti (Popis atd.) - aneb úprava chování od verze 2008 a její zjednodušené "neukládání" všech komponent... - Svého času jsme používali iSoučásti a iSestavy ve velkém. Jednalo se o zhruba o dvě dtovky jednotlivých variací a dohánět to "ručně" byla sebevražda. -> Eurotec: Ono v iSoučásti jdou ve výsledku dělat lepší kouzla než v OC. Jen je k tomu potřeba použít právě excelovskou úpravu tabulky (a využít výhody vzorců). Na rozdíl od OC zůstává excelovská tabulka iSoučásti "trvale funkční" (tedy nezahazuje vzorce). A v kombinaci s iSestavou je to opravdu velmi mocný nástroj. Jinak Možnosti tabulky v OC znám, ale práci s ČÁSTÍ textového řetězce na základě podmínky, si v OC prostě neudělám trvale funkční... (například pro rychlé sestavení dodavatelských kódů, které se mění s rozměrem)

dusek
13.11.2014, 09:10
S iSoučástmi jsem na začátku koketoval, je to dobrá věc, ale jak jsem následně zjistil, tak si to tenkrát moc nerozumělo s Vaultem, proto jsem od iSoučásti postupně upustil. Nevím jak to je s aktuálníma verzema, ale tenkrát jsem měl ve Vaultu problémy s kopírováním sestavy.

Cheff
13.11.2014, 17:59
Asi by se musely "poladit" už názvy souborů v tabulce a pak mít vše vygenerované (pro kopírování), ale na druhou stranu pokud bych potřeboval kopírovat celou rodinu, tak se změna v tabulce stejně bude provádět (zároveň u členů rovnou změnit všechny názvy už při kopírování?). Ale chování ve Vaultu při kopírování neznám. My měli iSoučástí i iSestav 6půlek, ale neměli jsme Vault. A teď prozměnu mám Vault a nemám iSestavy/prvky