Zobrazit plnou verzi příspěvku: Jak rozložit blok a zachovat vyplněné atributy?

Jan Rais
20.07.2007, 09:11
Dobrý den.Mám blok s vyplněnými atributy. Jak blok rozložit, aby zůstaly zachovány texty, které byly napsány za pomoci vyplnění atributů? Když blok rozložím příkazem _explode, vyplněné hodnoty se ztratí a místo nich zůstanou štítky z definice atributů. Záměrně nechci blok předefinovávat, chci ho pouze rozložit se zachováním vyplněných hodnot.V MechSoft Profi na to byla funkce v AutoCADu Mechanical 2006 jsem nic takového nenašel.

Vladimír Michl
20.07.2007, 09:23
Jde to přes ExpBlk nebo ET příkaz BURST - viz:
http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=3817

Jan Rais
20.07.2007, 11:46

[QUOTE=Vladimír Michl]Jde to přes ExpBlk nebo ET příkaz BURST - viz:
http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=3817[/QUOTE]CAD tip # 3817:
Použijte BURSTz Express Tools nebo LISP utilitu ExpBlkXANADU. Ta rozloží (převede) bloky s atributy na grafické entity a texty (s původními hodnotami atributů). dostupnou na VIP serveru Nyní se moc omlouvám za můj dotaz.Jak poznám jestli mi firma XANADU (AAC) v září 2005 při instalaci AutoCAD Mechanicalu 2006 a Inventoru 10, také nainstalovala Express Tools? V menu nic nenacházím a když zadám na příkazové řádce příkaz BURST, nahlásí mi to neznámý příkaz. Prohlídnul jsem i složky na disku a hledal něco s Express ... a nic.Asi něco neumím, nebo nevím co s tím a na VIP už přístup nemám.

PepaR
20.07.2007, 12:00
Podívejte se do složky Support v profilu vašich dokumentů.
 
Pokud je tam acetmain.cui nebo acetmain.mnu, tak máte naisntalováni i Express Tool, jen jej nemáte načteny.

Vladimír Michl
20.07.2007, 12:08
Napište příkaz EXPRESSMENU. Pokud ale není v menu adresáři AutoCADu složka "Express", pak asi Express Tools (nepodporované nástroje) nejsou instalovány - lze je snadno doinstalovat z instalačního média (Oprava). Vladimír Michl2007-07-20 12:08:36

Jan Rais
20.07.2007, 13:02

[QUOTE=PepaR]Podívejte se do složky Support v profilu vašich dokumentů.
 
Pokud je tam acetmain.cui nebo acetmain.mnu, tak máte naisntalováni i Express Tool, jen jej nemáte načteny.[/QUOTE]Vážení já se z toho asi fakt 100 x  picnu a to mám svatou trpělivost.Prolezl jsem vážně celý disk a acetmain.cui nebo acetmain.mnu nikde. V roce 2005 jsme si zaplatili u XANADu (AAC) instalaci AutoCADu a Inventoru 10 a těď zase tohle . Oni to fakt nenainstalovali ! Po zadání příkazu EXPRESSMENU to napíše neznámí příkaz. Fakt se moc ostatním omlouvám, ale já jsem tu na to tak dožraný, že to ani nemůžu popsat. Nejdřív byla zrušená na poli AutoCADu spolupráce s MechSoftem a já tím přišel o možnost instalace nadstavby MechSoft Profi, kde byly všechny super vymoženosti co strojař používá a co Mechanical ani teď nezná. Já s tím byl spokojený plno roků. Teď mám takovou zlost na tu zaplacenou instalaci od XANADU, na zase doinstalování Expresu (snad to půjde, podám Vám zprávu) a na AutoCAD s celým Mechanicalem taky, protože co ho musím používat každý den od 9/2005 tak mám na něj takouvou pifku a na calý Autodesk s AutoCADem taky, že to ani nepopíšu. Inventoru nenadávám, protože ho používám méně a nemám hlavně srovnání. Zatím se mi s ním pracuje velmi dobře. Opravdu lituju každé koruny za jakákoliv upgrade Autodesku. A já hlupák AutoCAD s Profíkem do roku 2005 pořád chválil. Děkuji Vám všem za pomoc.Jsem na AutoCAD Mechanical opravdu myslím oprávněně dožraný, že dnes přestávám na této strojařské zmršenině kreslit a odjíždím předčasně do přírody, nebo mne tu z toho Vážně švihne. Poznámka, jinak kreslím v CADu od roku 1989 pořád a AutoCAD s Profíkem jsem do září 2005 chválil a od září 2005 nadávám. Ať udělá Autodesk z AutoCADu freeware, dává to zadarmo a neštve nás pořád s požadavky za ungrade.Stejně ho už vlastně přibalují k Inventoru jako free program. Nemám pravdu? Současným vývojářům AutoCADu přeji do států "Čest práci", co to tam mají za amatéry bez nápadů. Panu Michlovi ovšem za nás všechny děkuji , protože nebýt tohoto fóra a odpovědí na naše dotazy, tak nás bude méně, protože nás trefí všechny šlak z Autodesku.

PepaR
20.07.2007, 13:56
1) Express Tools je volitelná součást instalace, která se může a nemusí instalovat. Lze dodatečně doinstalovat a to tím, že vložíte oroginální CD a zvolíte opravit instalaci.
2) Express Tools fungují pouze v AutoCADu, nikoliv AutoCAD LT (ale to myslím není Váš případ)
3) Neřekl bych, že je chyba na straně Xanadu. Pokud od nich máte zakoupenu licenci, tak kontaktujte technickou podporu.PepaR2007-07-21 11:10:10