Zobrazit plnou verzi příspěvku: Jak správně detailovat na výkrese

Seiner
10.05.2006, 10:59
Tvoříme modely složitějších svařenců. Podklady jsme do značné míry převzali od zákazníka a naši konstruktéři jen dodělávají a upravují. Vykresy mají vypadat tak, že je na nich sestava a zároveň rozdetailované jednotlivé figury.   Takže to kostruktéři dělají tak, že umístí na výkres sestavu, odvodí pohledy na ni, okótují a opozicují. A pak vkládají do výkresu pohledy na jednotlivé části a kótují je. Jenže když k nim chtějí dát pozici, čísluje se každý základní pohled znova od 1.
   Jde nějak zajistit, aby Inventor věděl, že se jedná o tentýž díl ? Nebo je uvedený postup zcela nevhodný? Jaký je potom vhodný? Lze vůbec dosáhnout to, co chceme?

ssmiga
10.05.2006, 12:38
Je třeba to dělat přes "Representations" v souboru sestavy. Nadefinuje se nové zobrazení odpovídající požadovanému detailu (nejlépe asi pomoci fce Izolovat). Potom se ve výkrese dá vytvořit nový základní pohled, přičemž se vybere stejná sestava, ale v poli "zobrazení návrhu" se vybere nově vytvořenou reprezentaci.
Teď se trochu chválím cizím peřím, protože jsem se to taky dozvěděl na tomto fóru, čímž děkují tomu kdo mi tenkrát poradil...

ssmiga
29.06.2006, 14:18
Chtěl bych se k tomu tématu ještě zeptat následující věc: Ve výkrese komplikovaného rámu mám výše popsaným způsobem vloženo asi 15 detailů různých plíšků apod. Potom zjistím, že do sestavy potřebuji umístit ještě např. 3 další nové  komponenty. Tyto komponenty se mi však objeví ve všech předtím vložených detailech, což, při výše uvedeném počtu detailů a nově vložených dílů, dělá 45 "pohledů" které se mi ve výkrese objeví. Tím je samozřejmě výkres nepoužitelný do doby než ručně ve všech 15-ti detailech zneviditelním ony 3 nové komponenty. Zkoušel jsem před vložením nových komponent v "Representations" v sestavě uzamknout jednotlivé reprezentace zobrazení - představující vkládané detaily, ale marně. Navíc ani nepomůže vypnout viditelnost nových komponentů v reprezentacích sestavy, ale je třeba to postupně dělat ve výkrese v jednotlivých detailech.Poraďte, prosím, co dělám špatně.