Zobrazit plnou verzi příspěvku: Jak uložit rozdělanou práci

JKA
02.12.2022, 17:08
Dobrý den,jak nastavit Revit tak, abych po novém spuštění měl otevřené pohledy, které jsem měl otevřené, když jsem Revit ukládal a zavíral ? Aktuálně budu nějakou dobu pracovat pouze s těmito pohledy a nechci po víkendu přijít a znovu je otevírat z prohlížeče projektu...Děkuji.

PepaR
03.12.2022, 10:26
Dobrý den, existují na to aplikace třetích stran, a před nějakým časem se to řešilo i na Revit Architecture Forum.

JKA
12.12.2022, 16:19
Děkuji, kterou aplikaci z odkazu máte na mysli ? Není divné, že tak základní a očekávané funkce musí vyvíjet třetí strany ? 

Peter Jirat
12.12.2022, 17:40
To co je základní a očekávaná funkce je velice subjektivní, já defaultně nastavuji jako startview ten nejjednodušší pohled - u nás většinou jednoduchý draft View s informacemi o projektu, některé komplikované pohledy mohou mít při startu tendenci zhavarovat, pak je celý model obtížně dostupný. Za mne je tato funkce silně nechtěná.  

JKA
13.12.2022, 08:27
Takže mám po každém otevření projektu hledat v nekonečném prohlížeči projektu, který může mít až stovky "pohledů" a rozklikávat zase všechny podskupiny ? Odcházím z práce a pracuji třeba na dvou konkrétních řezech, dvou půdorysech, jednom 3D pohledu... uložím projekt, vypnu Revit, pc a jdu domu. Ráno přijdu a když ten projekt otevřu, tak asi chci pokračovat tam kde jsem skončil...Zhavarovat ? Tak co je to za "piece of s*it", když Revit může všechno zhavarovat ? 

Peter Jirat
13.12.2022, 09:20
Zhavarovat může cokoli, nejenom Revit. Můžete si zatřídit ty vaše vstupní pohledy tak, aby se vám řadili nahoru do prohlížeče projektu, a pak je v průběhu 10 vteřin všechny otevřít. Zkuste nenadávat a víc se učit, jak tento sw, který sice není dokonalý (to není žádný), ale velice funkční funguje. :-)

splonk
13.12.2022, 09:22
[QUOTE=JKA]Takže mám po každém otevření projektu hledat v nekonečném prohlížeči projektu, který může mít až stovky "pohledů" a rozklikávat zase všechny podskupiny ? Odcházím z práce a pracuji třeba na dvou konkrétních řezech, dvou půdorysech, jednom 3D pohledu... uložím projekt, vypnu Revit, pc a jdu domu. Ráno přijdu a když ten projekt otevřu, tak asi chci pokračovat tam kde jsem skončil...Zhavarovat ? Tak co je to za "piece of s*it", když Revit může všechno zhavarovat ? [/QUOTE]
... pak možná zvážit onen odchod z práce domu ☝...? 

JKA
13.12.2022, 10:12
Děkuji za rady. Teď nenadávám na věci, které Revit umí, ale neumím je já... Pouze se ptám na věci, které si myslím, že by Revit měl umět. Nejsem CAD/BIM MANAGER, takže mezi mnou a Revitem je čistě pracovní vztah a nevadí mi otevřeně napsat, že je to v něčem sra*ka. Když se o tom bude dost mluvit, tak to třeba bude časem do Revitu přidáno.  Například Holixa...to všechno jsou naprosto základní funkce, které vývojáři Revitu z nějakého důvodu nezahrnuli do základu. Doufám, že Vás ta ubohá odpověď zahřála u srdíčka pane splonk.Já se omlouvám za můj rozrušený styl, ale opravdu nemám tolik času na "hraní" si s Revitem.

milan d
14.12.2022, 14:34
Prepáčte, že vstupujem do tejto témy. Kolegovia sa Vám snažia naznačiť, že hromadné otváranie viacerých pohľadov v Revite nemá žiadne opodstatnenie. S modelom vačším ako 150Mb sa pomerne zle pracuje aj na výkonných pracovných staniciach. Najjednoduchšie ako s takým modelom pracovať a spustiť ho, je mať predvolený startpohľad iba ako jednoduchú draftovú kresbu, popr. názov a dátum uloženia modelu.Správa/Počáteční pohled, popr. Manage/Strating View.Čo sa týka pracovných/rozpracovaných pohľadov, (nekonečný prohlížeč projektu), tak to je iná kapitola. Tu by som určite začal, lebo daný "prohlízeč projektu" si viem spraviť podľa svojích vlastných neobmedzených predstáv, aj napríklad s podskupinou/foldrom "pracovné", matrice, PD pre výrobu, PD pre stavebné povolenie atď...

JKA
15.12.2022, 09:59
Děkuji za odpovědi. Už se k tomuto tématu nebudu vyjadřovat. Smířím se s tím, že Revit neumí něco, co by podle mě mohl umět. Mějte se. Peace.