Zobrazit plnou verzi příspěvku: Jaký jiný CAD program na pro DWG formát

bluenite
26.07.2005, 13:49
Někdy dostávám výkresy v dwg formátu (2d i 3d) pr odalší editaci. Jaký
jiný program než Autocad lze doporučit pro další práci s nimi? Měl by
být co nejjednodušší, cena přijatelná, 100%  kompatibilní s dwg
v.2000.
díky za tip
Petr


Machacek
26.07.2005, 13:53
100% kompatibilitu Vam nikdo nezaruci.
zkuste patrat treba po IntelliCADu, na netu najdete odkazy
ale AutoCAD je AutoCAD

Vladimír Michl
26.07.2005, 15:27
Jediný program 100% kompatibilní s AutoCADem (DWG) a za nižší cenu je AutoCAD LT - viz ceny

Jan Pajerchin
27.07.2005, 14:22
Je to pravda. Ak chcete pracovať s DWG a nemať zbytočné nervy - iná voľba ako AutoCAD (LT) nie je.
Škoda.
Jan Pajerchin38642.1734375

Kotlaba
27.07.2005, 15:44
Pry jeste existuje AutiSketch.
Nedal by se pouzit ten?

Vladimír Michl
27.07.2005, 17:12
nedal, AutoSketch sice podporuje DWG, ale vnitřně nerozumí (je to jen kreslítko) řadě typů entit a aspektů DWG formátu (3D, rozvržení, komplexní entity...)

Jan Pajerchin
17.10.2005, 04:16
Mením názor.
Pôvodný názor ktorý som tu uviedol bol názor na základe dlhoročného vymývania mozgu a strašenia Autodeskom. Ako starý Autocadista som iný názor ani nemohol mať.
Pravda je však taká, že AutoCAD aj keď je to naozaj najlepší (a takmer najdrahší) CAD má často problémy sám so sebou aj bez odvolávania sa na chybný DWG súbor pochádzajúci z iného CADu.
Najnovšie som si dosť detailne otestoval jednu variantu IntelliCADu - BricsCad a musím konštatovať že ak zoberiem pomer cena/výkon, tak AutoCAD je ďaleko vzadu.
Nuž čo. Objavil som Ameriku. Ale odporúčam to aj vám.
 

Machacek
17.10.2005, 06:33
Ja jsem sveho casu take koketoval s myslenkou prechodu na IntelliCAD, ale upustil jsem od ni v okamziku, kdy jsem zjistil, ze naprogramovani moji uzivatelske roletky by bylo az prilis slozite. Nebo mi to tak bylo alespon prezentovano a nebo jsem si to tak vysvetlil.
Chtelo by to asi opravdu poradne vyzkouset a treba bych nazor zmenil. Zatim ale zustavam u LTecka, kde je ta cena alespon trosku "prijatelna".

Jan Pajerchin
18.10.2005, 06:22
No neviem aku roletku mate na mysli. Ak je to časť roletového menu - tak je to ako v AutoCADe. IntelliCAD/BricsCad má súbory menu (mnu) ako AutoCAD. Má čiary *.LIN, šrafy *.PAT ... všetko ako AutoCAD. Na rozdiel od LT-čka nemá DIESEL. Ale môžete použiť LISP ako vo "veľkom" AutoCADe. A má to tiež Visual Basic - a v ňom urobíte čo len chcete a to rýchlo a ľahko, takže LT-čko sa absolútne nechytá.
Môj dôvod prečo som si ho všimol boli práve pokročilé užívateľské úpravy, ktoré vykonať v LT-čku už je problém. Ani sa na neho nedá normálne napojiť z inej aplikácie ... atď. IntelliCAD/BricsCad je presne to čo som hľadal. Dobrá cena, pracuje sa v ňom ako v AutoCADe, a je max.otvorený na užívateľské úpravy.
 

Machacek
18.10.2005, 06:52
Kdysi jsem u Vas absolvoval skoleni pres internet na uzivatelske upravy v LTecku s vyuzitim Dieselu. Udelal jsem si pro nase potreby nejake knihovny znacek, zakladni nastaveni vykresu (hladiny, cary, ...).
Kdyz jsem tenkrat uvazoval o prechodu na IntelliCAD, tak jsem narazil na ten lisp a Visual Basic. A tom nejsem vubec zbehly. Takze zvitezilo LTecko.

Vladimír Michl
18.10.2005, 08:09
Ano, IntelliCAD/BricsCAD má skoro všechno okopírované z AutoCADu, kromě jedné "drobnosti" - formátu souborů DWG. DWG soubory vytvořené (a interpretované) IntelliCADem nejsou 100% kompatibilní s AutoCADem a způsobují při následném zpracování AutoCADem různé potíže (je to podobné jako pseudoDWG z Microstation). Prostě, přípona je .DWG, ale obsah už tak úplně ne...

Machacek
18.10.2005, 09:12
jestli si taky dobre pamatuji, tak mi tam schazela moznost kresleni car o urcite tloustce, tzn. zase bych se musel vratit k tloustkam podle barev :(

Kotlaba
18.10.2005, 23:13
Pokud ve firme potrebujete prebirat od zakazniku vykresy v AutoCADu, asi by bylo nejlepsi si ten AutoCAD koupit take. Pokud je to ojedinela potreba, tak si vykresleni vykresu zadat do firmy, ktera ten AutoCAD ma. Ona setrnost je hezka vlastnost, als vocamcad az pocamcad.

Jan Pajerchin
24.10.2005, 15:49
Dobre dobre.
AutoCAD LT je naozaj jediný 100% DWG kompatibilný systém.ALESamozrejme že to tvrdí len Autodesk. Ako som už spomínal AutoCAD má však často problém aj sám so sebou - a vtedy príde výhovorka na nekompatibilné dwg vhod.Podľa mňa nie je celkom korektné porovnávať formát dwg, ktorý pochádza zo systému ktorý štandardne pracuje s iným formátom ako dwg (Microstation) so systémom ktorý pracuje s DWG defaultne (IntelliCAD). Taký Microstation totiž obsahuje aj také objekty, o ktorých AutoCAD nemá šajnu a tie objekty konvertovať do objektov ktoré AutoCAD pozná nemusí byťb žiadna sranda a teda tu môže byť predpokladateľný zdroj chýb. Na rozdiel od IntelliCADu/BricsCADu, ktorý pozná len také isté objekty ako AutoCAD a teda tu odpadá ryziko chýb vyplývajúce z konverzie.Nechcem tu nejako silno presadzovať IntelliCAD (aj keď to tak vyzerá), pretože AutoCAD LT je naozaj AutoCAD LT ! Ale ako lacnejšia alternatíva, ktorá má aj v niečom navrch - je IntelliCAD minimálne na zamyslenie. Všetci aj tak len ťahajú z ľudí peniaze. Tak aspoň si ich netreba dať vytiahnuť viac ako je nutné.