Zobrazit plnou verzi příspěvku: Jaký notebook na Invertor a Autodesk Mechanical?

Kubíček
03.12.2007, 09:54
Člověk si koupí PC nebo notebook a záhy zjistí, že exdistuje něco lepšího. Vzhledem k tomu, že se pohybujeme jak v čase, tak i s jistými finančními možnostmi zajímalo by mě, jaký mají čtenáři CAD Fóra zkušennosti s prací na notebooku v souvislosti s užíváním produktů Invertor a Autodesk Mechanical 2008.

VlJanecek
03.12.2007, 10:44
Jestli nepotřebujete přenášeníschopný počítač tak spíš sáhněte po stolní pracovní stanici. Na Autocad Mechanical je to víc jedno, ale na 3D práci v Inventoru je to potřeba. Jsou i přenosné pracovní stanice, ale vyjdou na docela dost peněz. Pozor taky na Inventor, nemusí fungovat dobře na každém počítači.Počítejte s tím, že při stejném výkonu vás vyjde notebook vždycky dráž než stolní počítač. Pokud to chcete na práci doma tak já místo toho používám domácí počítač a "Home" licenci Inventoru.

Rostislav Říha
03.12.2007, 11:12
uznávám, mechanical není architecture a celé to vypadá jako reklama xanadu, ale mobile workstation notebook od HP se osvědčil. Lépe, než Vaio od Sony.
Obecně si myslím, že nb je sice na práci o něco pomalejší, ale máme zkušenost, že je i míň poruchový (u stanice občas odejde zdroj, větráček...něco, s nb se nám nikdy nic nestalo) a tou přenosností se docílí toho, že se s ním víc pracuje.

K4my
07.12.2007, 12:03

obecne na 3d modelovani potrebujete ponekud slusnejsi zarizeni, jak co se vykonneho procesoru tyce tak vykonne graficke karty, pameti zpravidla nemusi byt nejvetsi, ale umerne vas to ůlimituje ve velikosti sestav se kterymi pracujete, mene nez 1Giga se uz ale notebooky snad koupit nedaji ;-)nyni k veci, pokud chcete notebook, uz jsem uvadel v jinem topicu, chopte se jakehokoliv s oznacenim jako HERNI. To je totiz kamen celeho urazu, jelikoz prave grafickym vykonem notebooky neoplyvaji a je to dost proste- spotreba a teplota. Proto tech dobrych najdete malo. Z osobni zkusenosti doporucuju notebooky s Core Duo alespon s taktem 1,6, lepe 1,8 a grafickou kartou GF 7600 Go, hlavne pozor na jaky typ narazite. nejidealnejsi se mi jevi volba 8600, se kterou by snad uz problem byt pri modelovani nemel byt. Dale pak davejte pozor na disk.... disk s 5tisici otackami dokaze hodne zneprijemnit praci s narocnyma aplikacema, ovsem 7tisic je dosti drahy. vse co jsem uvedl se da sehnat i za 20 tisic pokud nejevite zajem o 250Giga disk a vice (coz pro praci neni treba)... Kazdopadne pokud chcete spicku nasetrete dvojnasobek. treti poznamka, pokud chcete notebook, pockejte jeste mesic, po vanocich pujdou ceny slusne dolu. Stale sice plati ze notebook je drazsi , nicmene v mnoha pripadech se uz jedna jen o 20% cenovy rozdil coz neni moc za tu mobilitu a prepych.
K4my2007-12-07 12:04:40