Zobrazit plnou verzi příspěvku: Jaký software pro malou zámečnickou dílnu?

Ahold
12.04.2011, 12:48
Dobrý den, jsme malá zámečnická firma o 5 zaměstnancích a momentálně hledáme nějaký software na kreslení návodu na stavbu konstrukce. Viz odkaz: http://img148.imageshack.us/i/ukazkaa.jpg/ Jedná se jen o 2D. Přemýšlíme o AutoCadu, ale licence za 30tisíc se nám zdá moc. Dále jsme teď našli ProgeCad. Rozhodujeme se tedy který vzít. Od programu potřebujeme aby bylo nějaké školení pro "blbý" (což u ProgeCadu nám příjde málo, 5 hodin...) a byl pokud možno co nejjednodužší, samozřejmosti je i kompatibilita s Autocadem.

be_em
12.04.2011, 19:33
Chcete 2D, ale obrázok ste poslali 3D. Alebo je to iba "náčrt"??? Tzn. v 2D chcete nakresliť 3D objekt, schému montáže, nemusí to byť presné???

100% kompatibilitu s AutoCAD-om Vám zaručí len AutoCAD. Tých "druhých" lacnejších CAD-ov je celkom slušné množstvo, viac menej ponúkajú to isté. Ale viac Vám neporadím. Používali sme kedysi AutoCAD LT a boli sme spokojní.

Treba zvážiť koľko výkresov budete kresliť, aká bude vyťaženosť toho programu, čo všetko v tom chcete robiť, popíšte to bližšie, čím viac info dáte tým lepšie Vám tu poradia.

Ahold
13.04.2011, 09:03
[QUOTE=be_em]Chcete 2D, ale obrázok ste poslali 3D. Alebo je to iba "náčrt"??? Tzn. v 2D chcete nakresliť 3D objekt, schému montáže, nemusí to byť presné??? 100% kompatibilitu s AutoCAD-om Vám zaručí len AutoCAD. Tých "druhých" lacnejších CAD-ov je celkom slušné množstvo, viac menej ponúkajú to isté. Ale viac Vám neporadím. Používali sme kedysi AutoCAD LT a boli sme spokojní. Treba zvážiť koľko výkresov budete kresliť, aká bude vyťaženosť toho programu, čo všetko v tom chcete robiť, popíšte to bližšie, čím viac info dáte tým lepšie Vám tu poradia.[/QUOTE]
 
Zapoměl jsem dodat, že ten obrázek je spíš jako ilustrace. Že to nejsou žádné složité obrázky, ale teď stejně došel šéf že mám najít 3D, nějaké změny asi... Na Autocad LT jsem taky koukal, ale furt je to cenově někde jinde, chceme nakreslit asi cca 10 max 12 výkresů a pak by to tu už stálo a nic se s tím nedělalo, proto s tou cenou nechceme chodit moc vysoko. Nevím jak popsat přesně co hledáme. :) Nějakej co nejjednodužší program, se školením, který zvládne uplné základy (zrcadlení, kóty, úhly, tabulky,....). Dělal jsem chvíli v autocedu, ale to bylo bohužel jen při studiu.

be_em
13.04.2011, 09:45
Lenže AutoCAD LT Vám 3D nezvládne tak ako si predstavujete, je hlavne určený na 2D a pre 3D má minimálne funkcie. Takže jedine plný AutoCAD a to sa Vám už cenovo na tých pár výkresov neoplatí. Alternatíva je skúsiť demo, možno Vám tých 30 dní bude stačiť alebo potom nejakú free alternatívu. Každopádne si myslím že kupovať čokoľvek kôli 10-12 výkresom je zbytočné, to si radšej dajte niekomu nakresliť.

PepaR
13.04.2011, 19:46
Zdravím Vás,buď to zkuste v trial verzi (jak píše be_em) a uvidíte, zda se Vám to vyplatí anebo mě jako alternativa pro 3D napadá dnes hodně populární SketUp.

LukasR85
29.04.2011, 13:10


Zdravím...právě teď testuji Solid Edge 2D drafting ST3. Je to srovnatelný produkt s Auto Cadem a stojí..no nestojí vůbec nic. Je zdarma ke stažení zde http://www.tpvgroup.cz/solid-edge/2d---solid-edge-zdarma-.htm nebo ještě jednodušší je draftsight ke stažení zde http://www.3epraha.cz/solidworks/produkty-solidworks/draftsight-2d-cad-zdarma/Pokud budete chtít jít cestou 3D, zatím se mi jeví jako nejlevnější/ nejschopněnší produkt Alibre design http://www.solicad.com/CZ/CAD-Software/Alibre-Design s cenou cca od 4700,-kč bez DPH.Pokud máte těch výkresů málo a téměř žádné uživatelsé zkušenosti, zapřemýšlel bych nad tím,zda si nenechat výkresy udělat některou z konstruktérských kanceláří.