Zobrazit plnou verzi příspěvku: Jednotkové množství u součásti

WAm
22.01.2021, 13:06
Zdravím,potřeboval bych poradit, jak změnit jednotkové množství viz soubory. V parametrech jsem si ji vytvořil a přenáší se mi do vlastností, ale nevím jak se mám zbavit těch 0 za desetinou čárkou, protože pak mi to deformuje kusovník (soubory). Nevíte jak to obejít? Dík Petruploads/100834/jednotky.zip

Vladimír Michl
23.01.2021, 09:55
Množství v kg? U numerických parametrů můžete změnit formát zobrazení (vč. počtu des.míst) v nastavení kusovníku (double-click) - klikněte pravým na sloupec a zvolte Formát sloupce > Použít formátování jednotek.

WAm
25.01.2021, 09:46
Ano, bohužel kvůli můstku mezi Vault a PDM, musím zadávat hodnotu KG, ve verzi 2017 porovnávání jednotek v můstku nebyl a mohl jsem tam nechat Ks. V kusovníku jsou dvě různé jednotky Ks a Kg, proto nejdou formátovat jednotky. Tuto možnost jsem již zkoušel. 

Lubomír Polesný
25.01.2021, 14:43
Dobrý den,Vytvořte uživatelský parametr (např. "Vaha"), zadejte mu jednotky (např. "kg") a zaklikněte zatrhávátko ve sloupci "Exportovat parametr". Ve výkresu klikněte pravým tlačítkem na kusovník a zvolte "Upravit kusovník...". V dialogu klikněte pravým tlačítkem na sloupec s množstvím a zvolte "Formát sloupce". V následujícím dialogu se přepněte na záložku "Substituce". zde nastavte toto:Z rozbalovací seznamu "Pokud existuje, použít hodnotu z" zvolte "Procházet vlastnosti" a v další dialogu klikněte na "Nová vlastnost" a kliknutím přidejte novou vlastnost. Zadejte název "Vaha".U součástí, kde neexistuje uživatelská vlastnost "Vaha", se použije normální počet kusů. Volba suma hodnot zabezpečí součet parametrů (tedy hmotností).