Zobrazit plnou verzi příspěvku: Jehlan...

tom.ace
25.07.2008, 11:19
Jak v autocadu 2009 kreslit objemový jehlan s obdelníkovou základnou??? apropo zajímalo co ten autodesk těch 20let na autocadu vymýšlí? Tuším že těžké peníze za Subscription jdou do jistě náročného vývoje nových ikonek. Děkuji. Ace.

Kackac
25.07.2008, 11:55

[QUOTE=tom.ace]apropo zajímalo co ten autodesk těch 20let na autocadu vymýšlí? Tuším že těžké peníze za Subscription jdou do jistě náročného vývoje nových ikonek.[/QUOTE] Máte pocit, že nových funkcí je málo? Že ovládání není příjemnější, že uživatel nemá více možností jak s entitami pracovat a co všechno s nimi dělat? Nevím, se které verze porovnávíte, ale jestli myslíte, že mezi 2009 a R12 není podstatný rozdíl, tak si dovolím nesouhlasit.Jinak k tomu jehlanu z hlavy nevím, ve 3D dělám jen když potřebuji objemy a plochy domu pro energetickou bilanci, a to vždycky nějak vymyslím (pokaždé znovu), ale o tvorbě jehlanu se čtvercovou základnou je určitě psáno v nápovědě...

Vladimír Michl
25.07.2008, 12:24
Obdélníkový jehlan jako přímá funkce opravdu není. Ale asi to není úplně typická úloha pro holý AutoCAD. Dá se to obejít několika způsoby - třeba převedením povrchového jehlanu (ai_pyramid), zešikmeným vytažením, oříznutím kvádru, poskládáním z klínů, pomocí M2S2K7, atd.

tom.ace
25.07.2008, 12:47

O tom se dá i hádat, v acadu pracuji již od verze 10. Jen mi občas dojde trpělivost.  Autodesk nám každoročně neservíruje novou porci ikonek za 14.000Kč no nekup to.... ano nových funkcí není málo, ale o jejich potřebnosti se dá uspěšně pochybovat namátkou bych zmínim DUCS ( pro kresliče ve 3d je jen dokonale matoucí)...  Ano jehlan se čtvercovou základnou je v nápovědě, ale ten je pro mě dobrý jen k vypíchnutí oka. Muj osobní názor je ten že poslední dobrá verze byla 2006. Boužel acad musíme stále používat ( a kupovat) kvůli profesním nástavbám ( AdvanceStee, Autoplant... ). Ace tom.ace2008-07-25 12:57:59

Kackac
25.07.2008, 13:42

[QUOTE=tom.ace] ano nových funkcí není málo, ale o jejich potřebnosti se dá uspěšně pochybovat namátkou bych zmínim DUCS ( pro kresliče ve 3d je jen dokonale matoucí)... [/QUOTE] Ano, to je věc, kterou jsem také nepoužila a nepředpokládám, že by se mi někdy hodila, a musím říct, že mi vadí, že "přebrala F6" režimu zobrazování souřadnic, protože to jsem naopak používala docela často.[QUOTE=tom.ace] Ano jehlan se čtvercovou základnou je v nápovědě, ale ten je pro mě dobrý jen k vypíchnutí oka.[/QUOTE] To by mě zajímalo, co je na něm tak špatného, jestli způsob vytváření, výsledné těleso nebo to, jak je to v helpu napsáno[QUOTE=tom.ace]Muj osobní názor je ten že poslední dobrá verze byla 2006. [/QUOTE] 2006 nastartovala výborné dynamické bloky, to je podle mne jedna z nejlepších věcí nových verzí. U 2008 využívám EXTRDATA, hodí se to třeba i pro průběžnou kontrolu, zda jsou vyplněné všechny atributy a tak jak mají. Těším se na zkoušení měřítka poznámek, dělat kóty a popisy na třikrát, protože něco tiskneme ve třech měřítkách je otrava a zmatek, ale dokud na některých počítačích v kanceláři bude 2004, tak se nedočkám:( Je pravda, že některé drobnosti mě u 2008 také vadí, ale jinak "pokrok" vítám (to bude asi tím, že ho neplatím )