Zobrazit plnou verzi příspěvku: JPG do DWG

Mikemamm
10.01.2013, 08:34
Prosím o radu jak vložit do dwg obrázek tipu JPG.

Potřebuji, aby byl vložen do DWG a ne jen připojen externě s nějakou cestou.

Ctrl+c z prohlížeče a poté paste v dwg nepomáhá.

děkuji za rady

alfred
10.01.2013, 08:41
Prakticky jsou dvě možnosti vložení rastru tak aby byl součástí DWG.1. OLE objekt - CTRL +V nebo zkuste [CMD]SVLOŽSPEC[/CMD] (_PASTESPEC)2. Utilita CAD studia, která načte rastr a "vyčtverečkuje" ho z entit AutoCadu. Osobně jsem tuto možnost nikdy nezkoušel, ale možnost to je. Obojímu bych se snažil vyhnout - rastry vkládám zásadně jako externí obrázky.


Mikemamm
10.01.2013, 09:10
Ještě jzem zapomněl dodat, že se jedná o Autocad LT 2013.

Přes OLE nejde vložit jpg ani podobný obrázek, musel bych jej buď převést do paintbrush či wordu, ale to mi přijde takové krkolomné... Případně jestli to jde jinak, tak nevím jak ?

Buba
10.01.2013, 09:36


Otvorte si JPEG v editačnom SW (napr. aj Paintbrush) - Select all, teraz Ctrl+Ca do AutoCADu Ctrl+VVloží sa Vám do dwg ako OLE a nie ako odkaz.

vbehun
10.01.2013, 09:46
viz též téma Obrázky v AutoCADe zde na diskuzním fóru.


Mikemamm
10.01.2013, 09:51
Výborně děkuji, nějak mě nenapadlo to zkopírovat z editačního programu, kopíroval jsem to z prohlížeče.
Děkuji za rady

vbehun
10.01.2013, 10:30
To je divné ... z jakého prohlížeče? Postup Ctrl+A - Ctrl+C - Ctrl+P funguje ve všech prohlížecích utilitách (Irfanview, Xniew) nebo z pluginů souborových manažerů (Salamander, TotalCommander). 


Buba
10.01.2013, 12:15


Keď si otvoríte JPEG v prehliadači a cez clipboard ho vložíte do AutoCADu, alebo ho pretiahnete myšou z Windows Explorera, tak sa Vám JPEG pripojí do DWG ako odkaz na úrovni referencie aj s cestou.Ak JPEG otvoríte na editáciu a cez clipboard ho vložíte do AutoCADu, tak sa Vám tam vloží ako OLE objekt :)

Mikemamm
10.01.2013, 14:34
Ano, jak píše Buba, tak toto byl můj problém, protože jsem jej tahal z prohlížeče a ne z editoru.

alfred
10.01.2013, 14:43

[QUOTE=Mikemamm]Ano, jak píše Buba, tak toto byl můj problém, protože jsem jej tahal z prohlížeče a ne z editoru.[/QUOTE]Není prohlížeč jako prohlížeč. Pokud myslíte tím to něco divného (Widows Prohlížeč fotografií), co je přímo ve Windows, tak to je dle mého názoru téměř nepoužitelné. Mám výborné zkušenosti s IrfanView, který jako jednoduchý prohlížeč zvládne i základní úpravy obrázků, potřebné konverze formátů a pomocí pluginů i jednoduchou editaci. Určitě bych ho ale neoznačil za editor...

Buba
10.01.2013, 15:41


To alfred: Neviem ako Vy, ja mám najlepšie skúsenosti s rýchlosťou počítača, v prípade že mám nainštalované len naozaj pre moju prácu skutočne nevyhnutné programy a nič viac. Inštaláciou každého nového programu, alebo patchu sa mi štart počítača, nábeh SW a odozva skoro každej operácie priamo úmerne zvyšuje počtu toho, čo do PC pridávam (nemyslím HW ale SW).Uznávam, že niekedy je možné niektoré dlhé odozvy skrátiť zmenou nastavení, prípadne registrov, ale povedzme si úprimne, koľko BEŽNÝCH užívateľov má na to čas (započítajme do toho browsovanie na nete, alebo štúdium helpu), prípadne odvahu na skúšanie :(IrfanView je možno užitočná vec, ale ja si napríklad vystačím s "divným" prehliadačom fotografií, AutoCADom, PaintBrushom. (Vizualizácie, ktoré za to stoja si zaslúžia Photoshop prípadne podobný SW)

Buba
10.01.2013, 15:43


AD editor: rozumej SW, ktorý JPEG otvoril s možnosťou editovania.

alfred
10.01.2013, 20:58

[QUOTE=Buba]

To alfred: Neviem ako Vy, ja mám najlepšie skúsenosti s rýchlosťou počítača, v prípade že mám nainštalované len naozaj pre moju prácu skutočne nevyhnutné programy a nič viac. Inštaláciou každého nového programu, alebo patchu sa mi štart počítača, nábeh SW a odozva skoro každej operácie priamo úmerne zvyšuje počtu toho, čo do PC pridávam (nemyslím HW ale SW).Uznávam, že niekedy je možné niektoré dlhé odozvy skrátiť zmenou nastavení, prípadne registrov, ale povedzme si úprimne, koľko BEŽNÝCH užívateľov má na to čas (započítajme do toho browsovanie na nete, alebo štúdium helpu), prípadne odvahu na skúšanie :(IrfanView je možno užitočná vec, ale ja si napríklad vystačím s "divným" prehliadačom fotografií, AutoCADom, PaintBrushom. (Vizualizácie, ktoré za to stoja si zaslúžia Photoshop prípadne podobný SW)[/QUOTE]Tyto poznatky má každý uživatel Widows, někteří jsou ale nepoučitelní. Dobrý prohlížeč obrázků s možností konverzí do různých formátů (například TIF v 1bitových barvách) je pro mojí práci nevyhnutelná nutnost - např. katastrální mapy...Situace v katastrální mapě je v každém projektu...IrfanView tohle všechno umí (a mnohem, mnohem víc), neinstaluje se-jen si rozbalíte ZIP. Pochopitelně si něco přidá do registru, ale nezpomalí nijak Widows a proto to klidně berte jako dobrý tip. Pokud bych mohl windows zrychlit - první co bych odinstaloval je příšerný prohlížeč na obrázky, hned druhý by byl Paintbrush. A následoval by ještě dlouhý seznam... To by to pak lítalo... Berte to ale jen jako názor. Nikomu bych si to netroufal vnucovat.

Rostislav Říha
11.01.2013, 13:30
za pokus stojí ještě XnView

JumperM
01.02.2013, 08:55
Ahoj,měl bych také menší dotaz, když vložím do CADu obrázek jako OLED mám kolem obrázku rámeček, lze tento rámeček nějak vypmńout aby se netiskl?

alfred
01.02.2013, 09:14

[VAR]OLEFRAME[/VAR]