Zobrazit plnou verzi příspěvku: K Nedokumentovaným příkazům AutoCADu

Kotlaba
22.02.2006, 07:01
Téma Nedokumentované příkazy AutoCADu už bylo uzavřeno, tak to nemohu napsat tam.
Problém mne zaujal (bohužel nejsem VIP a nevím co se o nich píše na CADFORU), tak jsem zkusil poslat českému zastoupení Autodesku toto:
Pokud nějaké nedokumentované příkazy v AutoCADu jsou, proč tam jsou?
Může se k nim jednoduše dostat BFU aniž by musel překonávat nějaké překážky, například zadat heslo?
Liší se takové příkazy od ostatních třeba nějakou charakteristickou předponou (jako např. proměnné a příkazy pro kóty začínají předponou DIM)?
Vydá systém nějakou varovnou zprávu než takový příkaz vykoná?
Je v dokumentaci o těchto příkazech nějaká zmínka (třeba "Nepoužívejte příkazy začínající ..., jsou určeny pouze pro..")?
Teď jsem dostal odpověď - bohužel nezvládám angličtinu natolik aby můj překlad snesl kritický pohled členů tohoto fóra, tak to sem dávám jak jsem to dostal. Pracovník českého zastoupení Autodesku proti tomu, abych to tu zveřejnil nic nenamítal.
Dobrý den, dostal se ke mně váš dotaz, vyžádal jsem si k tomu stanovisko Autodesku:

I cannot provide specific answers for all of these questions, AutoCAD is a product that has existed in various forms for over 20 years. Some commands and variables are there for QA/Testing purposes, some are purely legacy.
With an undocumented command we make no commitment to keep it in the product, it could be removed at any time, whereas prior warning will normally be given if we are to remove a documented command. Undocumented commands are not any different in terms of usage, syntax etc, they are there for any user if they know them.

 Otázky byly položeny v podstatě tak, jak jste je formuloval vy. K tomu asi není co dodat, jsou to oficiální informace od technika Autodesku. Nedokumentované příkazy jsou nejen v produktech Autodesku, zřejmě s obdobnými důvody, a jejich použití je na zvážení každého uživatele.