Zobrazit plnou verzi příspěvku: Katalog náhradních dílu

Lestr
19.11.2013, 08:02
Zdravím a mám dotaz na všechny. Chystáme se do nějaké lepší formy udělat katalogy náhradních dílů. Sestavy máme vytvořeny v Inventoru Professional 2012 a nyní přecházíme na 2014.Napadl mě Inventor Publisher, chterý chci vyzkoušet díky 30 denní free verze. Chtěl bych totiž abych měl katalog náhradních dílů vytvořený a propojený se sestavou tak, aby při její modifikaci se změnil /aktualizoval/ katalog náhradních dílů.Krom Publisheru existuje nějaký nástroj Autodesku pro toto použití ???? Jednoduše řečeno mi jde oto vytvořit roztřel, a poté vytvořit kusovník jehož součástí bude jak seznam dílů tak i náhled /3D pohled/ a opozicování těchto součástí.Nyní mám vytvořený katalog dílů tak, že v Inventoru vytvořím .ipn to přenesu do výkresu, opozicuji a vyvořím jpg , které pak vložím např. do dokumentu Word ve kterém vytvářím onen katalog. Pod obrázek udělám excelovsou tabulku s pozicemi odpovídající jpg. Tenhle postup ale není "provázaný" s modelem , pouze s obrázkem. Takže při jakékoliv změně sestavy musím postup vytváření provádět znovu a znovu což s ohledem na čas je nemožné......Publisher by to třeba mohl vyřešit , ale nevím ...Proto tento dotaz o radu .......za každý podnět děkuji

waldosinka
19.11.2013, 11:35
nefungoval by na to Plant3D alebo Part solutions?

Mrázek
19.11.2013, 13:43
Plant3D určitě ne - to je specializovaný sw na potrubní rozvody, nikoliv na "klasickou strojařinu" a hlavně je na datové platformě AutoCADu (dwg), nikoliv Inventoru.
 

Boleslav
19.11.2013, 14:59
Plant je nesmysl. Já myslím že ten Publisher je dobrá volba. Nebo si na to nechte naprogramovat nějakou utilitu do Inventoru, tím by to šlo automatizovat nejlíp.