Zobrazit plnou verzi příspěvku: klávesová zkratka

Ondřej Urban
19.11.2015, 09:54

Dobrý den,kolega by rád nastavoval UCS dle objektu pomocí klávesové zkratky v acad.pgp. "^C^C^R_ucs _ob " - kopie příkazu z CUI Nějak mě to nejde nikam "napasovat"... ("zdvojenej" příkaz)Poradí někdo?díky 

honzic
19.11.2015, 10:09
Já jsem si na tento příkaz vytvořil klávesovou zkratku pomocí lispu. Klávesová zkratka UB. Lisp si pak dáte načítat při spuštění.;USS podle objektu(defun C:UB()     (command "uss" "j")     (princ))

Vladimír Michl
19.11.2015, 10:59

V dialogu CUI můžete vytvořit nový příkaz, který může být tvořen menu makrem (sekvencí příkazů AutoCADu, DIESEL výrazů, v plném AutoCADu i LISP funkcí). Takovému příkazu pak můžete přiřadit libovolnou volnou klávesovou zkratku.

johny
19.11.2015, 11:38
[QUOTE=Vladimír Michl]
V dialogu CUI můžete vytvořit nový příkaz, který může být tvořen menu makrem (sekvencí příkazů AutoCADu, DIESEL výrazů, v plném AutoCADu i LISP funkcí). Takovému příkazu pak můžete přiřadit libovolnou volnou klávesovou zkratku.[/QUOTE]
Možná mi jen něco uniká... Když takto vytvořím příkaz, ať už užitím dieselu nebo lispu, jsem schopen jej nějakým způsobem pojmenovat "spustitelným" jménem, které bych mohl použít i v pgp? Měl jsem za to, že "jediná" cesta ke spustitelnému příkazu je přes lisp s c:jmeno a toto pak mohu použít v pgp.

Vladimír Michl
19.11.2015, 11:43

To je odlišný mechanismus. Dotaz zněl na klávesové zkratky - ty se řeší v menu/CUI. V PGP se definují příkazové zkratky (aliasy) a tam si skutečně jde pomoci jen programováním (LISPem či jiným).