Zobrazit plnou verzi příspěvku: klavesove skratky

xirob
22.07.2011, 09:05
Dobry denNastavujem si klavesove skratky na rozne prikazy napriklad shift+q na kopirovat  shift+e otoc,to vsetko fungovalo dobre, ale chcel som dat na zrkadlo shift+w, nastavit sa to dalo, ale ked som pouzil prikaz pri kresleni tak mi to vyhodi steeringwheel. Neviete niekto ako by som to mohol nastavit ? Dakujem.


Vladimír Michl
22.07.2011, 09:22
Shift+W je bohužel "napevno" - viz:
http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=7856
http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=900
 

Seiner
22.07.2011, 09:23
A že jste si zrovna umanul na Shift-W. Obávám se, že je to vestavěná zkratka, se kterou nehnete. Osobně bych dal přednost písmenným zkratkám v pgp souboru - sice se musí potvrzovat enterem (mezerníkem), ale i tak na ně stačí levá ruka. Ale možná jsem jen zaseklý ve starých zvycích...

xirob
22.07.2011, 09:28
Tak mam to nastavene cez shift na vsetky pismena okolo a to W mi tam robi neziaducu medzeru :D. A ano ide prave o to ze nemusim potvrdzovat enterom. Ale tak nevadi skusim si na to nejako zvyknut. Aj tak dik.


be_em
22.07.2011, 10:34
Nechcem Vám nejako radiť ale myslím, že to čo robíte nie je podľa mňa moc dobré riešenie. Namiesto potvrdzovania enterom môžte použiť medzerník a verte mi, že je to vždy rýchlejšie ako čokoľvek Shift + "niečo".

Aký je rozdiel medzi CTRL+C a Shift+Q????

A na príkazy otoč je predsa "RO", na zrkadlenie je "MI".

Asi som tiež stará páka! :-)

(A jedna malá poznámka na záver ... opäť som presedlal na nový notebook, tentokrát od Lenova ... každý výrobca si s klávesami CTRL a SHIFT šachuje ako chce a dáva si ich hocikde, na tomto notebooku som mal problém si zvyknúť na umiestnenie klávesy CTRL, namiesto nej som stláčal klávesu Fn kedže ju dali úplne nakraj vedľa CTRL. Kdežto s klasickými skratkami AutoCAD-u spolu s medzerníkom sa Vám toto nikdy nestane)be_em2011-07-22 10:39:48

Kosík
23.07.2011, 09:53
Přeji příjemný den"A na príkazy otoč je predsa "RO", na zrkadlenie je "MI"."Drobná poznámka k používání zkratek v souboru pdf.Používání anglických přednastavených zkratek má jedinou výhodu v tom, že při práci na většině různých instalací jsou stejné, dle mého názoru nepohodlné a "zdlouhavé". Proč pro otoč používat RO. R je od O na klávesnici dost daleko. Pokud nemohu použít samostatné r tak následuje rr případně rt či re. U zkratek nejpoužívanějších příkazů je vhodné používat jednopísmenné označení pokud to jde, nebo zdvojení (případně ztrojení) stejného písmene a pak písmena ležící poblíž zdrojového. U příkazů či proměnných méně používaných je jedno v jaké vzdálenosti písmena od sebe leží. Jde o připomenutí jejich názvu. Já osobně pro otoč používám R a pro zrcadlení MM neb M je už z dob dřevních verze R11 vyhrazeno pro model.Jan Kosík


be_em
23.07.2011, 20:14
Možno jediná výhoda ale dosť podstatná. Mne príde mať skratku RT alebo RR alebo RO úplne za jedno, pre mňa sú dosť blízko a nemám problém s nimi. RE slúži na regen, ktorý dosť často používam a načo meniť zaužívané skratky kôli tomu aby som mal niektoré písmenká bližšie pri sebe.

Tak či tak už sa bavíme o drobnostiach. Ja som len chcel povedať svoj názor v tom, že je lepšie používať zaužívané skratky ako čokoľvek CTRL+ "niečo" a ešte mi prišlo zbytočné robiť si skratku SHIFT+Q namiesto CTRL+C alebo SHIFT+W na M+I, proste vytvárať si niečo iné ale "úplne" to isté na to čo už dávno existuje a je zaužívané.

xirob
23.07.2011, 20:33
shift davam namiesto ctrl kvoli tomu ze je to pre mna praktickejsie mat malicek na shifte ako ctrl. Ide hlavne o to ze musim dat R+E+ medzernik napriklad, a to pri viacerych prikazoch potom beham po celej klavesnici. Takto mam malicek na shifte a prikazy co casto pouzivam mam na najblizsich pismenach. a vyhnem sa tym aj potvrdzovanim medzernikom. Ale tak je to vsetko o zvyku no.